З білої квасолі і томатів можна приготувати смачне, оригінальне і дуже ситне повсякденна страва.
Інгредієнти
подрібнена петрушка свіжа – одна ст. ложка з гіркою | |
біла квасоля велика – 580 г | |
арахісове масло ароматне для смаження – за смаком | |
морська сіль середнього помелу – за смаком | |
салатний цибуля великий червоний – одна штука | |
томати консервовані у власному соку – 370 г |
Біла квасоля, запечений з томатами в соусі – смачна закуска і намазки на хліб.
Покроковий рецепт
Добре промити білу квасолю), замочити її у відфільтрованій воді приблизно на шість годин, потім відварити до м’якості і перекласти на сито.
Почистити цибулю і нарізати дуже дрібно, поставити на слабкий вогонь сковорідку і прогріти в ній арахісове масло, потім обсмажити до світлого золотистого відтінку подрібнений овоч.
Нарізати невеликими шматочками томати, перекласти їх у сковорідку до смаженій цибулі, додати трохи томатного соку і продовжити процес готування ще кілька хвилин при постійному помішуванні.
У глибоку форму з вогнетривкого матеріалу викласти теплу квасолю, додати томати з цибулею, влити залишився томатний сік з консервної банки, перемішати і відправити на двадцять хвилин в духовку, заздалегідь прогріту до 180 градусів.
По закінченні вищевказаного часу перекласти квасолю з томатами в порційні тарілки, присипати рубаною зеленню і подавати в теплому вигляді.