Багатьом обивателям подобаються такий гастрономічний продукт як макарони та їх різновиди. Готувати їх і просто, і вони добре поєднуються з багатьма інгредієнтами. Приміром, сиром.
Інгредієнти
Макарони – 100 гр. | |
Вода – 1,5 л | |
Сіль – за смаком | |
Масло вершкове – 25 гр | |
Сир – 100 г |
Ми пропонуємо вам приготувати до обіду чи до вечірньої трапези смачні макарони, які чудово гармонують з подрібненим сиром. У нас в рецепті використовується сир Гауда, але його можна замінити будь-яким аналогічним сиром (підходить Пармезан, голландський, російський і т. п.). Тепер поговоримо про самих макаронах. Сьогодні на прилавках безліч сортів і видів макаронних виробів: ріжки, черепашки, спіральки. У нас – це ріжки. Варити будемо їх в каструлі, потім доповнимо вершковим маслом і натертим сиром. А тепер подробиці реалізації рецепта.
Покроковий рецепт
Для початку відміряємо потрібну кількість макаронних виробів для варіння. У каструлю наливаємо холодної води, ставимо на плиту кип’ятитися. Як тільки вода почне «булькати», приправляємо її сіллю, занурюємо у киплячу воду відміряну кількість макаронних виробів. Згідно з вказівками на упаковці виробника макаронних виробів відварюємо макарони до повної готовності.
Відварні макаронні вироби відкидаємо на друшляк і трохи промиваємо під холодною водою. Такий кулінарний прийом дозволить нашим макаронним виробам не злипнутися між собою.
Макарони, з яких злилася вся рідина, знову повертаємо в каструлю. Додаємо невеликий шматочок вершкового масла. Перемішуємо.
Сир натираємо на середній або дрібній тертці.
Сирну стружку поміщаємо в каструлю до макаронів. Перемішуємо. Тримаємо на вогні буквально хвилинку. Під впливом високої температури сир швидко розплавиться.
Макарони з сиром подаємо до столу гарячими. Можна додатково до порції додати ковбасу або овочевий салатик. Приємного всім перекусу!