Мариновані шампіньйони

Мариновані шампіньйони – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Мариновані шампіньйони – відмінна закуска до святкового столу. Готується і з’їдається дуже швидко!

Інгредієнти

сирі печериці – 1300 г
вода – 1 л
сіль – 45 г або по смаку
цукор – 2 столові ложки або по смаку
оцет столовий – 100 мл або по смаку
перець запашний – 5 шт.
перець-горошок – 5 шт.
лавровий лист – 2 шт.
перець чилі мелений – 1 щіпка або за смаком
часник сухий/свіжий – 1 чайна ложка/2 зубчики
коріандр – 1 щіпка

Як приготувати Мариновані шампіньйони

Новорічні свята вже не за горами, і ми, як добросовісні господині, починаємо метушитися в спробах все встигнути. В цьому році я вирішила зробити деякі закуски заздалегідь. Наприклад, приготувала в прок мариновані грибочки. І серце гріє думка, що баночка смачних печериць вже чекає свого новорічного години.

Покроковий рецепт

Печериці добре помити, видалити всі можливі забруднення. Це дуже важливо для зберігання, інакше заготівля може заграти.
При бажанні гриби можна порізати навпіл або більш дрібно. В даному випадку використовуються цільні печериці.

Залити водою і довести до кипіння на сильному вогні.

Коли гриби закиплять, додати сіль, цукор, оцет і всі спеції: лавровий лист, перець-горошок, пере запашний, мелений чилі, сухий часник (або пару зубчиків свіжого, нарізаного часточками), мелений/цілісний коріандр. Кількість всіх спецій, а також солі і цукру можна змінювати за своїм смаком. Щоб це визначити, досить просто спробувати маринад. При необхідності можна долити води, щоб зменшити концентрацію солі або цукру.

Довести до кипіння маринад з печерицями і варити на середньому вогні приблизно 5-10 хвилин.

Гарячі печериці відразу розкласти по стерилізованим банкам і закрити кришками. Якщо планується вжити гриби відразу, банки можна не стерилізувати. Досить витримати гриби пару діб в маринаді (в холодильнику), щоб вони стали готовими до вживання.
Подавати охолодженими.