Пиріжки – смачна і ситна випічка для будь-якого перекусу! Приготувати їх можна і в духовці, і на сковороді. Різноманітна начинка для пиріжків. Наша пропозиція – це смажені пиріжки з картоплею.
Інгредієнти
Вода – 1 стакан | |
Дріжджі сухі – 7 гр | |
Цукор – 1 ч. л. | |
Борошно – 3 склянки | |
Масло рослинне – 80 мл | |
Сіль – за смаком | |
Картопля – 5-6 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Цибуля зелена – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком |
Тісто для смачних пиріжків замісимо на сухих швидкодіючих дріжджах. Приготуємо Начинку так: картоплю очистимо, відваримо його до готовності. Обсмажимо цибулю на сковороді. Картопля розімніть в пюре, додамо спеції і обсмажену цибулю. Можна, як у нашому рецепті, ще ввести до складу начинки зелену цибулю. Готову картопляну начинку для пиріжків остудити. Інші кулінарні подробиці випічки смажених пиріжків у нашому рецепті.
Покроковий рецепт
В теплій воді сухі дріжджі розведемо разом з чайною ложкою сахарка. Коли над поверхнею з’явиться пінна шапка, додамо пару десертних ложок рослинного масла, просеем борошно, кинемо щіпку солі. Замісимо тісто, яке витримаємо потім в теплі мінімум 1 годину. Готове дріжджове тісто обомнем, розділимо на частини, які примнем в борошні.
Розкотимо частини в плоскі коржі.
На кожну заготовку викладемо остиглу картопляну начинку.
Скріпити краю пиріжків.
Добре прогреем в сковороді рослинне масло і почнемо смаження пиріжків з картоплею.
Апетитні і поживні смажені пиріжки з картоплею готові. Угощаемся на здоров’я!