Ніжні не жирні тефтелі. Прекрасне блюдо для дітей.
Інгредієнти
Філе – 1шт | |
Рис – 1.5 ст л | |
Яйце – 1шт | |
Цибуля – 3шт | |
Перець солодкий – Половинка | |
Сметана – 2ст л | |
Молоко – 150мл | |
Сіль,спеції – За смаком |
Одного разу забравши дитину з садка, і як зазвичай цікавлячись як пройшов його день, замість звичного добре, ми бігали і стрибали…. він почав мені розповідати які смачні тюфтельки він сьогодні їв. І що обов’язково, він мене навчить їх приготування, так сказати розкриє секрет! У підсумку він сказав мені береш ось мяско так, так і так, хоп хоп і готово. Все так і зробила.
Покроковий рецепт
Для початку відваримо рис до напівготовності.
Потім нарізати невеликими кубиками цибулю.
Нагріти сковороду, влити олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Ріжемо смужками підлогу солодкої перчины.
Додаємо в обжареный цибуля порізана на смужки солодкий перець , 2 ст ложки сметани, чорний перець і базилік.
Додаємо 150 мл молока і сіль. Доводимо падливу до смаку. І залишаємо на 7-10 хвилин чекати.
Порізати на великі шматочки філе і відправити в блендер.
Отримаємо фарш крупного помелу.
В отриманий фарш додаємо 1 яйце, 3 столові ложки рису, 0.5 ч. ложки солі і перець за смаком.
Все змішуємо.
У готову падливу викладаємо прям ложкою невеликі кульки фаршу і тушкуємо до готовності, це хвилин 20.(дивлячись якого обсягу вийшли тюфтельки).
Готове блюдо викладаємо в тарілку і прикрашаємо свіжим кропом. Приємного апетиту.