Запечені курячі ніжки в японському маринаді

Запечені курячі ніжки в японському маринаді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Японський маринад чудово підходить не тільки для курячих ніжок, курячої гомілки, стегенець, крилець, а так само для яловичини і риби

Інгредієнти

Для маринаду:
Вода – 30 мл
Цукор – 2 ст. ложки (або за смаком)
Сіль – 1/4 ч. ложки
Соєвий соус – 50 мл
Лимонний сік – 1 ст. ложка (або за смаком)
Імбирний порошок – 1/2 ч. ложки
Крохмаль – 1 ч. ложка
Основне:
Курячі ніжки – 800 г
Рослинне масло – 1-2 ложки для змащування
Мелений перець – за смаком

Як приготувати Запечені курячі ніжки в японському маринаді

Японський маринад додасть неповторний смак будь-якого виду м’яса або риби. Маринад виходить густим і чудово обволікає продукт.

Покроковий рецепт

Змішати всі інгредієнти для маринаду. Спробувати, додати більше або менше цукру, солі або кислотності. Відкласти маринад в бік.

Підготувати курячі ніжки… промити, обсушити, присипати трохи перцем (за смаком).

Залити курячі ніжки приготованим раніше маринадом, перемішати, щоб маринад покрив все м’ясо птиці. Посипати кунжутним насінням. Залишити на годину маринуватися.

Деко вистелити фольгою або пергаментним папером, змастити рослинним маслом. Викласти курячі ніжки на деко.

Поставити деко з курячими ніжками в духовку, розігріту до 180 градусів. Зппекать м’ясо птиці близько 30 хвилин або до готовності.

Подаємо до столу гарячим. Приємного апетиту!