Яблучний пиріг Як у бабусі

Яблучний пиріг Як у бабусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріг “Як у бабусі” дуже соковитий, ніжний і в міру солодкий.

Інгредієнти

Склад тіста:
Борошно – 195 грам
Розпушувач – 1 чайна ложка
Йогурт простий – 125 мілілітрів
Яйце – 1 штука
Цукор – 100 грам
Маргарин – 150 грам
Заливка:
Сметана – 200 мілілітрів
Яйце – 2 штуку
Цукор – 180 г, 90 на білок і на 90 жовток
Борошно – 2 столові ложки
Яблука – 5 штук середнього розміру
Кориця – за смаком

Як приготувати Яблучний пиріг “Як у бабусі”

Рецептів пирога з яблуками незліченна безліч, і в кожного свій смак, свої плюси в приготуванні. Пиріг “Як у бабусі” дуже соковитий, ніжний і в міру солодкий. Як ніби-то його правда спекла своїми дбайливими руками улюблена бабуся.
Пиріг складається з трьох частин, тіста, начинки і заливки.

Покроковий рецепт

Яйце збиваємо з цукром, міксером на великих обертах, після чого в чашу вносимо м’який маргарин. Зменшуючи інтенсивність перемішування, розтираємо маргарин, потім знову підвищуємо обертів. Вносимо порційно простий йогурт без смаку.

Просіваємо борошно і розпушувач, перемішуємо з усіма збитими продуктами. Форму для випічки стандартного розміру в 25 сантиметрів змащуємо по колу маслом, дно устеляємо пекарської папером. Виливаємо тісто у форму, рівномірно розподіляючи, однак, відсуваючи його від центру до країв, щоб посередині вийшло подобу ванночки.

Яблука твердих сортів, кислі або кисло-солодкі, очищають від шкірки, нарізають на четвертинки, потім вирізують серцевину. Шинкують очищені яблука тонкими смужками, після чого укладають по колу у “ванну” з тіста.

Поділяємо білки з жовтками в різні ємності. Білки збиваємо до гарної стійкості, потім вмішуємо половину від усього зазначеного для заливки цукру, продовжуємо роботу міксером. Жовтки ж просто добре перетираємо з половиною цукрового піску, вносимо сметану, борошно. Неквапливими рухами вносимо білки, перемішуючи заливку з дна чаші наверх.

Заливаємо сумішшю яблука, так щоб не залишилося порожнин. Присипаємо поверхню корицею. Для цього порошок кориці насипають на лист паперу, потім легко трясучи його, рівномірно розподіляють корицю по периметру. Випікають пиріг в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 35 – 40 хвилин.

Після акуратно виймають з форми, відокремлюють аркуш паперу, прикрашають за бажанням.