Приємний алкогольний напій Вассейл з яблук з додаванням пива і хересу. Особливо прекрасний у холодну пору року.
Інгредієнти
великі яблука – від 5 до 6 штук | |
цукор – 1 склянка | |
пиво ель – 1,5 літра | |
кориця – 2 палички або 2 чайні ложки кориця мелена | |
мелений імбир – 1 чайна ложка | |
херес або солодке червоне вино – 1-1 / 2 чашки | |
лимон – при подачі |
Гарячий алкоголь з різними спеціями дуже популярний в Англії. У стародавні часи вважалося, що алкоголь зігріває і душу, і тіло. І цей напій був не винятком. Його зазвичай, вживали в холодну пору року.
Слово Вассейл походить від саксонського слова «wes hoel», що означає в перекладі «будь здоровий». Для приготування яблучного пуншу Вассейл потрібно брати пиво ель, але для безалкогольної версії можна свіжий яблучний сік.
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 200 ° С градусів. Яблука розрізати на товсті скибочки, шматочки. Деко вистелити фольгою і розташувати яблука по всій поверхні.
Після укладання пересипати яблука кількома чайними ложками цукру. Забрати деко з яблуками в духовку і запікати 30 хвилин. (Яблука будуть опухлими і м’якими).
Поки яблука випікаються, з’єднайте пиво, спеції, лимонну цедру і цукор, що залишився у великій каструлі.
Поставте каструлю на повільний вогонь і повільно заважайте, щоб цукор розчинився. (Не дозволяйте суміші кипіти!)
Коли суміш достатньо нагріється (буде близька до кипіння), додайте херес і продовжуйте нагрівати, поки суміш не буде близька до кипіння (знову ж, вона не повинна кипіти).
Гарячі печені яблука перекладіть з дека у велику миску і залийте гарячою сумішшю. Подається цей напій гарячим. В стаканчик додається часточка лимона. Приємного апетиту!
На замітку…
Дуже красиво на святковому столі виглядає склянку в цукровому обідку. Як зробити склянку в сахарі?
В одне плоске блюдце налийте воду, в інше насипте цукровий пісок.
Візьміть сухий стакан, переверніть і краями умочіть в блюдце з водою. Потім, поки вода не висохла, умочіть в блюдце з цукром. Цукор прилипне.
Поставте склянку в звичайне положення і дайте солодощі обсохнути. По закінченні часу можна наливати напій. Приємного апетиту!