Яблучний пунш Вассейл

Яблучний пунш Вассейл – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приємний алкогольний напій Вассейл з яблук з додаванням пива і хересу. Особливо прекрасний у холодну пору року.

Інгредієнти

великі яблука – від 5 до 6 штук
цукор – 1 склянка
пиво ель – 1,5 літра
кориця – 2 палички або 2 чайні ложки кориця мелена
мелений імбир – 1 чайна ложка
херес або солодке червоне вино – 1-1 / 2 чашки
лимон – при подачі

Як приготувати Яблучний пунш Вассейл

Гарячий алкоголь з різними спеціями дуже популярний в Англії. У стародавні часи вважалося, що алкоголь зігріває і душу, і тіло. І цей напій був не винятком. Його зазвичай, вживали в холодну пору року.

Слово Вассейл походить від саксонського слова «wes hoel», що означає в перекладі «будь здоровий». Для приготування яблучного пуншу Вассейл потрібно брати пиво ель, але для безалкогольної версії можна свіжий яблучний сік.

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 200 ° С градусів. Яблука розрізати на товсті скибочки, шматочки. Деко вистелити фольгою і розташувати яблука по всій поверхні.

Після укладання пересипати яблука кількома чайними ложками цукру. Забрати деко з яблуками в духовку і запікати 30 хвилин. (Яблука будуть опухлими і м’якими).

Поки яблука випікаються, з’єднайте пиво, спеції, лимонну цедру і цукор, що залишився у великій каструлі.

Поставте каструлю на повільний вогонь і повільно заважайте, щоб цукор розчинився. (Не дозволяйте суміші кипіти!)

Коли суміш достатньо нагріється (буде близька до кипіння), додайте херес і продовжуйте нагрівати, поки суміш не буде близька до кипіння (знову ж, вона не повинна кипіти).

Гарячі печені яблука перекладіть з дека у велику миску і залийте гарячою сумішшю. Подається цей напій гарячим. В стаканчик додається часточка лимона. Приємного апетиту!

На замітку…
Дуже красиво на святковому столі виглядає склянку в цукровому обідку. Як зробити склянку в сахарі?

В одне плоске блюдце налийте воду, в інше насипте цукровий пісок.

Візьміть сухий стакан, переверніть і краями умочіть в блюдце з водою. Потім, поки вода не висохла, умочіть в блюдце з цукром. Цукор прилипне.

Поставте склянку в звичайне положення і дайте солодощі обсохнути. По закінченні часу можна наливати напій. Приємного апетиту!