Їжачки з рисом під сметанним соусом відмінне блюдо, підійде до будь-якого гарніру і обов’язково вам сподобається.
Інгредієнти
Фарш – 400 гр | |
Рис – 100-150 гр | |
Сметана – 3-4 ст. ложки | |
Борошно – 100 гр залишити 1ч.ложку для соусу | |
Вода – 150-200 мл | |
Сіль – 1 ч. ложка | |
Олія для обсмажування – 1 ст. ложка | |
Спеції – за смаком |
До початку процесу приготування їжачків підготуйте будь м’ясний фарш. Відваріть рис до підлозі готовності, так, щоб він був ще жестковат. Якщо дозволяє час, замість варіння можна залити рис окропом і залишити на ніч.
Покроковий рецепт
Процес приготування. Підлозі готовий, але ще досить жорсткий рис додайте підготовлений фарш. Співвідношення рису і фаршу приблизно 1:2. Добре перемішайте, посоліть і поперчіть суміш за смаком.
Візьміть у руки трохи борошна і сформуйте круглі котлетки кульки, можна трохи їх розплющити.
Викладіть сформовані їжачки на розігріту сковороду з маслом. Обсмажте з одного боку.
Поки їжачки підсмажуються, підготуйте сметанний соус. Розведіть 1 ст. ложку борошна 150 мл води, добре перемішайте, щоб не було грудочок. Додайте в тарілку сметану і ще раз все добре перемішайте. Соус повинен бути консистенції не жирного кефіру.
Переверніть їжачків обсмаженої стороною вгору.
Залийте зверху сметанним соусом і закрийте кришкою. Залиште страву на повільному вогні нудитися на 15-20 хвилин.
Їжачки з рисом під сметанним соусом готові, можна подавати до столу.