Зелені оладки на кефірі зі шпинатом

Зелені оладки на кефірі зі шпинатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Незважаючи на те, що ці оладки зі шпинатом, виходять вони неймовірно ніжними, м’якими і смачними. До того ж вони виглядають дуже забавно…зелені. Так що, додавши меду, діткам вони точно сподобаються!

Інгредієнти

рафінована олія рослинна – для обсмажування на свій розсуд
кухонна сіль мелкомолотая – щіпка
кефір жирний – 230 мл
харчова сода – половина ч. ложки
сире куряче яйце велике – одна штука
сирий жовток курячий – одна штука
шпинат – два пучка колір оладок залежить від кількості шпинату
високоякісне борошно пшеничне – 230-250 г приблизно

Як приготувати Зелені оладки на кефірі зі шпинатом

Багатий вітамінами і мінералами, шпинат так само володіє високим вмістом вітаміну К, кальцію і магнію, який підтримує здоров’я кісток. У своєму меню я намагаюся часто використовувати шпинат. Пропоную приготувати ось такі зелені оладки зі шпинатом. Готуються вони на кефірі.

Покроковий рецепт

Промитий шпинат закинути в чашу блендера і перемолоти в пюреобразное стан, відкласти в сторону.

У вільній мисці, в достатній кількості змішайте харчову соду, додати жирний кефір, перемішати.

Потім в кефірно-содову суміш насипати просіяне високоякісне борошно, додати одне сире яйце, а також жовток і трохи солі. Перемішувати ці інгредієнти до тих пір, поки вони не перетворяться в однорідну масу. Ввести в приготоване кефірний тісто пюре шпинату, все перемішати ще раз. Можливо доведеться додати більше або менше борошна, це залежить від кількості шпинату і сорти борошна. Тісто має вийде, як рідка сметана.

Потім підготувати сковорідку з товстим дном, в неї влити рафінована олія. Як тільки масло прогріється і на ньому утворюються бульбашки, обсмажити в ньому кефірні оладки зі шпинатом з обох сторін на тихому вогні.

Приготовлені зелені кефірні оладки подавати в теплому вигляді з домашньою сметаною або з медом.

До речі, за своїм бажанням, крім або замість шпинату можна додати в тісто також ще якусь городину, наприклад, кінзу, кріп, дрібно рубаний зелений лук.