Незважаючи на те, що ці оладки зі шпинатом, виходять вони неймовірно ніжними, м’якими і смачними. До того ж вони виглядають дуже забавно…зелені. Так що, додавши меду, діткам вони точно сподобаються!
Інгредієнти
рафінована олія рослинна – для обсмажування на свій розсуд | |
кухонна сіль мелкомолотая – щіпка | |
кефір жирний – 230 мл | |
харчова сода – половина ч. ложки | |
сире куряче яйце велике – одна штука | |
сирий жовток курячий – одна штука | |
шпинат – два пучка колір оладок залежить від кількості шпинату | |
високоякісне борошно пшеничне – 230-250 г приблизно |
Багатий вітамінами і мінералами, шпинат так само володіє високим вмістом вітаміну К, кальцію і магнію, який підтримує здоров’я кісток. У своєму меню я намагаюся часто використовувати шпинат. Пропоную приготувати ось такі зелені оладки зі шпинатом. Готуються вони на кефірі.
Покроковий рецепт
Промитий шпинат закинути в чашу блендера і перемолоти в пюреобразное стан, відкласти в сторону.
У вільній мисці, в достатній кількості змішайте харчову соду, додати жирний кефір, перемішати.
Потім в кефірно-содову суміш насипати просіяне високоякісне борошно, додати одне сире яйце, а також жовток і трохи солі. Перемішувати ці інгредієнти до тих пір, поки вони не перетворяться в однорідну масу. Ввести в приготоване кефірний тісто пюре шпинату, все перемішати ще раз. Можливо доведеться додати більше або менше борошна, це залежить від кількості шпинату і сорти борошна. Тісто має вийде, як рідка сметана.
Потім підготувати сковорідку з товстим дном, в неї влити рафінована олія. Як тільки масло прогріється і на ньому утворюються бульбашки, обсмажити в ньому кефірні оладки зі шпинатом з обох сторін на тихому вогні.
Приготовлені зелені кефірні оладки подавати в теплому вигляді з домашньою сметаною або з медом.
До речі, за своїм бажанням, крім або замість шпинату можна додати в тісто також ще якусь городину, наприклад, кінзу, кріп, дрібно рубаний зелений лук.