Квас з житнього хліба

Рецепт смачного хлібного російського квасу

Інгредієнти

темний житній хліб – 400 г чим темніше, тим краще
вода – 5 літрів
мед – 1 столова ложка, за бажанням
цукор – 1 1/2 склянки
пивні дріжджі – 2 чайні ложки (7 грам або 1 пакет)
родзинки – 2 чайні ложки

Як приготувати Квас з житнього хліба

Освіжаючий літній напій, натурально ферментований з житнього хліба, без хімікатів і смачний!

Покроковий рецепт

Заповнити велику каструлю 5 літрами води і доведіть до кипіння.

Підсмажити хліб на тостері або на сковороді. Чим темніше хліб, тим темніше буде квас.

Коли вода закипить, зніміть з вогню. Додати тост в киплячу воду, накрити кришкою і дати охолонути (краще залишити на ніч).

Процідити підсмажений хліб з допомогою марлевої тканини.
Квас вже охолоне в цей момент. Швидко прогрійте квас на плиті, поки він не нагріється і не досягне температури близько 35 ° C . Не використовуйте воду більш гарячу, ніж 45 ° C , інакше це призведе до загибелі дріжджів. Якщо вода холодна, дріжджі не активуються.

Зняти теплий квас з вогню. Додати дріжджі, цукор, мед і 1 чайну ложку родзинок і залишити на 6-8 годин. Розмішати, щоб цукор і мед повністю розчинилися. Ви побачите, пінка і почнуть підніматися бульбашки в квасі.

Квас процідити за допомогою марлевої тканини. Підготувати 2-3 пляшки. У кожну пляшку додайте родзинки. Заповніть пляшки, приблизно на 2/3 , стискаючи бокові сторони, випускаючи повітря, так як напій буде продовжувати бродити і розширюватися в холодильнику. Квас щільно закрийте. На наступний день, коли пляшка стане занадто туга, відкрийте її, щоб випустити трохи повітря, і знову стисніть, закрийте.
Приблизно через 3 дні в холодильнику ваш квас готовий до вживання!

Дивіться також:  Несолодкі кекси з твердим сиром