Пишні оладки

Інгредієнти доступні, цілком ймовірно, що вони вже є у вас вдома. Бюджетний десерт, але чудовий!

Інгредієнти

Пшеничне борошно – 400 гр.
Кефір 1% – 0,5 л.
Курячі яйця – 2 шт.
Цукор – 5 ст. л.
Харчова сода – 1 ч. л.
Сіль – щіпка

Як приготувати Пишні оладки

Оладки люблять всі: і дорослі, і діти. А особливо тоді, коли вони пишні, м’які, одним словом смачні! Їх можна їсти зі сметаною, варенням, згущеним молоком, з усім тим, що душа забажає. Найпривабливіше те, що готувати їх простіше простого!

Покроковий рецепт


Розбити яйця в глибоку миску, додати цукор і сіль, все добре перемішати.


Кефір підігріти в мікрохвильовій печі або на вогні (але не кип’ятити!) і поступово ввести в яєчну суміш, постійно помішуючи.


Борошно просіяти і замісити тісто. За консистенцією воно має бути густим, як сметана, повільно сповзати з ложки.

Додати до тесту соду, гасити її не потрібно. Добре перемішати і відставити тісто на 10 хвилин, кефір погасить соду, на поверхні тіста почнуть утворюватися маленькі бульбашки.


Нагріти сковороду, налити в неї трохи соняшникової олії. Ложкою формувати на пательні оладки. Для того, щоб вони вийшли круглими, тісто потрібно наливати з кінчика ложки, а не з боку. Смажити оладки по 1-2 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

Готові оладки, перед вживанням, можна полити чим завгодно: сметаною, варенням або згущеним молоком. Я використовувала для цього сливове варення.

Дивіться також:  Оладки з родзинками