Освіжаючий аромат апельсина і ванілі сподобається всім без винятку.

Інгредієнти
| Апельсин — 1 шт | |
| Цукор — 130 г | |
| Масло вершкове — 150 г | |
| Яйця — 3 шт | |
| Борошно — 1 склянка | |
| Розпушувач — 1,5 ч. л. | |
| Ванільний цукор — 2 ч. л. |
Якщо немає під рукою комбайна, міксера або іншого кухонного агрегату, такі прості в приготуванні кекси прикрасять чаювання в будь-якій сім’ї.
Покроковий рецепт

З апельсина зняти цедру, натерти його на дрібній тертці. Розрізати навпіл і вичавити сік з обох половинок.

Попередньо розтоплене при кімнатній температурі вершкове масло розтерти з цукром.

Додати яйця і збити віночком. Або просто вилкою.

Додати цедру, сік апельсина, ванільний цукор і перемішати. Поступово всипати борошно, одночасно перемішуючи і додавши в неї розпушувач.

Слідкуйте за густотою тесту по мірі додавання борошна. Воно повинно вийти як густа сметана.

Розкладаємо тісто по формах. Можна зробити один великий кекс. Ставимо в попередньо розігріту духовку на 30 хвилин.

По мірі зарумянивая перевіряємо зубочисткою на готовність, виймаємо й даємо трохи постояти у формі.

Потім їмо, вдихаючи ванільно-апельсиновий аромат!