Апельсинові кекси з ароматом ванілі

Освіжаючий аромат апельсина і ванілі сподобається всім без винятку.

Інгредієнти

Апельсин — 1 шт
Цукор — 130 г
Масло вершкове — 150 г
Яйця — 3 шт
Борошно — 1 склянка
Розпушувач — 1,5 ч. л.
Ванільний цукор — 2 ч. л.

Як приготувати Апельсинові кекси з ароматом ванілі

Якщо немає під рукою комбайна, міксера або іншого кухонного агрегату, такі прості в приготуванні кекси прикрасять чаювання в будь-якій сім’ї.

Покроковий рецепт

З апельсина зняти цедру, натерти його на дрібній тертці. Розрізати навпіл і вичавити сік з обох половинок.

Попередньо розтоплене при кімнатній температурі вершкове масло розтерти з цукром.

Додати яйця і збити віночком. Або просто вилкою.

Додати цедру, сік апельсина, ванільний цукор і перемішати. Поступово всипати борошно, одночасно перемішуючи і додавши в неї розпушувач.

Слідкуйте за густотою тесту по мірі додавання борошна. Воно повинно вийти як густа сметана.

Розкладаємо тісто по формах. Можна зробити один великий кекс. Ставимо в попередньо розігріту духовку на 30 хвилин.

По мірі зарумянивая перевіряємо зубочисткою на готовність, виймаємо й даємо трохи постояти у формі.

Потім їмо, вдихаючи ванільно-апельсиновий аромат!

Дивіться також:  Пісний кекс на аквафабе, в мікрохвильовці