Баклажанна ікра гостра

Баклажанна ікра гостра

Інгредієнти

Баклажани — 2 кг.
Цибуля — 3 шт.
Часник — 1 головка
Червоний перець гострий — 10 шт.
Сіль — за смаком
Оцет — 2 ст. л.
Рослинна олія — 50 мл

Як приготувати Баклажанна ікра гостра

Всім відоме блюдо, яке прийшло ще з часів Радянського союзу, коли користувалося величезною популярністю не тільки в свежеприготовленном вигляді, але й у вигляді закаток на зиму. Класичний рецепт готується з запечених баклажанів. У мене залишилося багато не з’їдених за зиму заморожених. Запекти їх вже не виходило, тому що вони були порізані на кубики. Так що вирішила я їх відварити. Подивимося, що з цього вийшло і яка ікра вийде на смак.

Покроковий рецепт

1. Баклажани залити водою і зварити до готовності.

2. Цибулю промити, очистити, нарізати на шматки, часник також промити і очистити . У червоного перцю відрізати хвостики і розрізати на дві частини.


3. Баклажани, цибулю, часник і червоний перець скласти в чашу комбайна, додати рослинне масло і все збити. Можна прокрутити через м’ясорубку.

4. Викласти масу на сковороду, посолити, додати оцет і тушкувати 25-30 хвилин.

5. Ікра вийшла дуже навіть нічого – тільки дуже — дуже гостра. Так що якщо ви не великий любитель гострих страв, додати часнику та червоного перцю менше.

Дивіться також:  Міні-роли з лаваша з сиром і огірками