Домашній паштет з курячої печінки

Ніжний домашній паштет або намазки з курячої печінки. Для створення цієї страви потрібно: куряча печінка, цибуля, морква, сметана і прянощі.

Інгредієнти

куряча печінка — 500 г
цибуля ріпчаста — 1 головка
сметана — 100 г
масло рослинне — 4 ст. л.
мускатний горіх — щіпка
сіль — за смаком
перець мелений — за смаком
вершкове масло або бульйон — 50 г/мл

Як приготувати Домашній паштет з курячої печінки

Що може бути краще паштету, приготованого своїми руками? Паштету, в якому відсутні консерванти та інші шкідливі для організму і здоров’я добавки? Домашній паштет за смаком практично не відрізняється від магазинного, але все ж, приготоване в домашніх умовах блюдо, набагато смачніше і корисніше того, що нині продають у магазинах.

Покроковий рецепт

Курячу печінку необхідно очистити від плівок і відварити в підсоленій воді.

Ріпчасту цибулю слід почистити, дрібно нарізати і обсмажити на гарячій сковороді на олії.

Після того, як цибуля підрум’яниться, печінка додати на сковороду і підсмажити разом з цибулею.

Отриману масу викласти смажену в чашу блендера, додати сметану за смаком сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх. Все подрібнити блендером.

Розкладіть остиглий паштет в одну або кілька формочок (чашечок, мисок). Зверху можна полити паштет крутим бульйоном або розтопленим вершковим маслом.

Відправити курячий паштет в холодильник на кілька годин.

Домашній паштет готовий! Слід зберігати його в ємності в холодильнику під закритою кришкою, щоб не обветривался. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Сендвіч з салатом з тунця