Дріжджові часникові булочки з кропом

Смачні дріжджові булочки до борщу, солянки або супу, за мотивами українських пампушок.

Інгредієнти

Для тіста:
Борошно — 500 гр просіяного пшеничного
Дріжджі — 2 чайні ложки сухих
Кефір — 300 мл рідини (кефір, молоко, вода – на вибір)
Сіль — 1 / 2 чайна ложка
Цукор — 2 чайні ложки
Вершкове масло — 1 столова ложка
Кріп — 2 столових ложки
Часник — 2-3 зубчики невеликих
Для змащування:
Часник — 2 зубки
Рослинна олія — 2 столові ложки
Сіль — щіпка
Мелений чорний перець — не багато (за бажанням)
Вода — 3 столові ложки, теплою

Як приготувати Дріжджові часникові булочки з кропом

Смачні дріжджові булочки до борщу, солянки або супу, за мотивами українських пампушок. Часник і кріп надають специфічний апетитний аромат, солонуватість булочок теж доречна і цікава. Рецепт дріжджових булочок (рецепт українських пампушок) нижче.

Покроковий рецепт

Тісто я готую в хлібопічці, а для цього необхідно чітко дотримуватися пропорції. Можете приготувати дріжджове своїми руками, але воно вже не вийти таким повітряним як в хлібопічці, так як прилад в будь-якому випадку перемішати тісто краще і воно не контактує з повітрям, це теж для цього тесту важливо.

2 чайні ложки сухих дріжджів, 500 г просіяного борошна вищого сорту, 1 чайну ложку солі, 2 чайні ложки цукру, 1 столову ложку масла, 300 мл кефір (або молока, води) завантажити в хлібопічку в тій послідовності, як я написала. Поставити режим приготування тіста». Коли пролунає сигнал, додати подрібнений зубчик часнику (або можна видавити через чеснокодавку) і дрібно рубаний кріп.

Поки тісто підходить, потрібно приготувати часникову обмазку. 2 зубчики часнику подрібнити. Змішати 2 столові ложки рослинної олії (а ще смачніше буде розтоплене вершкове), щіпку солі, чорний мелений перець і подрібнений часник в чаші. Залити 3-ма столовими ложками теплої водою. Заважати до розчинення солі. Суміш для змазування булочок готова.

Дивіться також:  Хліб з білої муки

Деко змастити олією (а краще — застелити пергаментним папером). Відщипуючи шматочки тіста, сформувати невеликі кульки, на відстані один від одного викласти на деко. Змастити часниковою обмазкою, дати підійти 15-20 хвилин, до помітного збільшення в об’ємі.

Заздалегідь розігріти духовку до 190°C — 200°C градусів. Випікати дріжджові булочки з кропом і часником до зарум’янювання близько 30-35 хвилин.

Готові булочки з дріжджового тіста вийняти і знову змастити часниковою обмазкою. Накрити тонким рушником або серветкою. Залишити на 10-15 хвилин, щоб тісто «відпочило».

Пампушки з часником готові! Подавати не солодкі дріжджові часникові булочки з кропом теплими разом з тарілкою гарячого супу. Приємного апетиту!