Пози (буузы) – фарш в тесті

Буузы є національним бурятським стравою. Часто їх називають позами. Трохи схожі на манти. Готується ця страва з тіста і м’ясного фаршу. Дуже смачне і ситне самостійне блюдо.

Інгредієнти

Яловичина м’якоть — 1 кг.
Свинина м’якоть — 200 гр.
Сало свиняче — 250 гр.
Цибуля ріпчаста — 400 гр.
Спеції — за смаком
Борошно — близько 1 кг.
Вода крижана — 250 мл
Яйце — 1 шт.
Масло рослинне — 6 ст. л.
Сіль — 0,5 ст. л.

Як приготувати Пози (буузы) – фарш в тесті

Існує два головних правила, дотримуючись яких, ви отримаєте ідеальне еластичне тісто, з яким легко працювати. По-перше, використовуйте крижану воду. По-друге, розминати тісто руками необхідно протягом 10-15 хвилин, а потім дати йому відпочити. В якості начинки підійде конина, яловичина, баранина або їх суміш зі свининою.

Покроковий рецепт


Приготуйте м’ясний фарш, пропустивши шматочки м’яса, сала і цибулі через м’ясорубку.


Посоліть, поперчіть і додайте улюблені спеції за смаком. Якщо фарш сухуватий, то влийте трохи води. Перемішайте і приберіть в бік.


Всипте борошно (3/4 частини) в глибоку миску, зробіть поглиблення і додайте сіль.

Розбийте яйце.


Щоб вода вийшла крижаний, покладіть в неї шматочок льоду. Додайте воду в муку.


Влийте олію і перемішайте.

Коли тісто стане досить густим, перекладіть його на робочу поверхню і рухати руками 10-15 хвилин, підсипаючи борошно. Готове тісто має бути еластичним і не липнути до рук. Дайте тісту відпочити 5-10 хвилин.



Відокремте частину тіста, скачайте її в джгут і розрізати на кілька частин. Кожну скачайте в кульки, розміром з тенісний м’яч.


Кожну кульку розкачати в корж діаметром 5-6 див. На коржі покладіть м’ясну начинку.

Дивіться також:  Кнелі з фаршу індички з морквою та цибулею


Сформуйте позу, защипывая край коржі в центрі. При цьому вгорі у центрі повинна залишитися дірочка.


Зліпіть таким чином всі коржі. Із зазначеної кількості продуктів виходить 40-45 штук. Пози можна заморозити.

Варіть пози на пару, використовуючи пароварку, мультиварку і т. д. Час варіння тільки що зліплених поз — 20 хвилин, заморожених — 25 хвилин.





Пози готові. Виймайте і їжте гарячими. Вони чудово поєднуються з майонезом, соєвим соусом, кетчупом.