Борщ класичний з мясом

Час приготування: 2 ч. 5 хв.

Борщ — смачний і ароматний, ситний, відмінний вибір на обід восени, зігріє і додасть сил та енергії.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Буряк — 3-4 шт
Морква — 2 шт
Цибуля ріпчаста — 2 шт
Картопля — 5 шт
Перець солодкий — 1 шт
можна без нього
М’ясо свинина — 400 гр
краще з кісточкою
Цукор — 1 ст. ложка
Оцет 3% — 3 ст. ложки
Томати — 3 шт
Сіль, перець — за смаком
Лавровий лист,перець горошком — за смаком
Рослинне масло — 100 мл
Вода — 3 л

Як приготувати Борщ класичний з м’ясом

Моя бабуся дуже любила готувати борщ, то вона мене і навчила його варити, але вона варила з солоним огірочком і копченою ковбасою, не зовсім класика , але дуже смачно. Борщ буває зимовим (гарячим) і річним ( холодним), т. к. зараз вже осінь я розповім і покажу як готувати зимовий класичний борщ. До речі борщ близький родич борщу, всім хто не дуже любить варену капусту в борщі, цей суп повинен дуже сподобається.

Покроковий рецепт

1

М’ясо вимити, покласти в каструлю, залити водою і поставити варити.Краще це зробити заздалегідь.

2



Буряк, моркву, цибулю, картоплю вимити і почистити.

3



Морква та буряк натерти на дуже великій тертці,щоб вийшло як би брусочками. Можна нарізати брусочками.Цибулю і картоплю нарізати.

4


Цибулю і моркву викласти на сковороду з рослинним маслом і обсмажити 10 хвилин.Потім викласти на сковороду буряк, посолити, додати цукор і оцет. Тушкувати під кришкою хвилин 15. Якщо не вистачає рідини, додати з каструлі трохи м’ясного бульйону.

5



Потім додати в овочі нарізані помідори і солодкий перець.Тушкувати ще хвилин 15,до готовності буряків.

6

М’ясо, відварене до готовності, вийняти з бульйону, нарізати шматочками.

7

У гарячий бульйон викласти овочі зі сковороди,довести до кипіння, і хвилин через 7 викласти картоплю і м’ясо.Посолити за смаком, поперчити, покласти лавровий лист і перець горошком.Я ще додаю приправу Хмелі-Сунелі і дрібно нарізані зубчики часнику. Варити до готовності картоплі. До столу подати зі сметаною , можна присипати зеленню петрушки і кропу.

Дивіться також:  Стейк «Як в ресторані»