Тефтелі в томатно-майонезній заливці

Ситне м’ясне блюдо, яке буде до речі до обіднього столу. Основний інгредієнт тюфтельок – фарш. У нас він змішаний з свинини і яловичини.

Інгредієнти

Фарш м’ясний — 400 гр
Рис — 70 гр
Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
Морква — 0,5 шт.
Яйце — 1 шт.
Майонез — 2 ст. ложки
Паста томатна — 1 ст. ложка
Сіль — за смаком
Спеції — за смаком

Як приготувати Тефтелі в томатно-майонезній заливці

Для готування смачних м’ясних тюфтельок знадобиться каструля невеликого розміру. Можна, звичайно, використовувати і глибоку сковороду. Перед тим, як готувати м’ясну основу для домашніх тюфтельок, обов’язково розморозьте фарш, обробіть відповідним чином овочі: моркву і цибульку. Відваріть рис. Інші подробиці реалізації кулінарного рецепту приготування соковитих тюфтельок – нижче.

Покроковий рецепт

Отже, м’ясний фарш ми переправляємо у відповідну плашку (чашку). Заздалегідь відварений рис перекладаємо відразу до м’ясної інгредієнта.

Овочі (у нас використовується морква і цибуля) для початку подрібнюємо. Плід моркву краще натерти, а очищений ріпчасту цибулю дрібно порубати. Овочеву нарізку викладаємо в плашку до решти інгредієнтів. До речі, можна овочі попередньо трохи обсмажити на сковороді (ну, це – за бажанням).

Ще, щоб наші тюфтельки «не розповзлися» при варінні, додамо до складу основи яйце. Приправляємо інгредієнти на свій смак сіллю, кидаємо трохи чорного меленого перчика або своїх улюблених спецій.

Добре, з ретельність, перемішуємо інгредієнти. З отриманої м’ясної основи формуємо круглі тефтелі.

Перекладаємо заготовки-тефтелі в каструлю і заливаємо приготовленою заливкою (просто змішуємо майонез з томатною пастою і приблизно склянкою кип’яченої води).

Тушкуємо тефтелі на малому вогні близько 25 або 30 хвилин. За цей час можна ще зробити гарнір. Ми просто треба відварити вермішель. Приємною всім трапези!

Дивіться також:  Швидка мясна підлива