Фарширований перець — це багатьма улюблене блюдо, яке легко готується, виходить смачним, ароматним, соковитим і ситним. Перці, фаршировані м’ясом і рисом не вимагають гарніру.

Інгредієнти
| Фарш м’ясний (свинина+яловичина) — 300 гр. | |
| Рис — 1 / 4 ст. | |
| Зелень петрушки і кропу — за смаком | |
| Томатна паста — 1 ч. л. | |
| Сіль — за смаком | |
| Спеції — за смаком | |
| Перець болгарський червоний, жовтий і/або зелений — 3 шт. | |
| Майонез — 1 ст. л. | |
| Сир тердый — 100 гр. | |
| Цибуля ріпчаста — 1/2 головки |
Існує безліч рецептів і способів приготування фаршированих перців. Їх можна гасити у воді, соусі, запікати в духовці або готувати в мультиварці. У будь-якому випадку виходить смачне і ситне блюдо. Розглянемо, як можна фарширований перець запекти в духовці.
Покроковий рецепт

Рис відварити до напів-готовності в підсоленій воді і змішати з м’ясним фаршем. Додати сіль і спеції за смаком.


Цибулю дрібно нарізати і покласти до фаршу.

Зелень порубати ножем і додати до м’яса з рисом і цибулею.


Покласти ложку томатної пасти і ретельно перемішати інгредієнти. Якщо фарш здасться вам сухим, можна додати трохи холодної води.

Перець промити, розрізати навпіл, очистити від внутрішніх перегородок і насіння, прибрати плодоніжку.

Кожну половинку начинити м’ясним фаршем. Зверху змастити невеликою кількістю майонезу.

Викласти в змащену маслом форму і посипати кожну половинку тертим сиром.

Запікати перці в духовій шафі при температурі 190-200 градусів близько 30 хвилин.


Подавати до столу в гарячому вигляді.