Філе сьомги в розмариново-медовій глазурі

Сьомга, приготована в розмариново-медовій глазурі, виходить напрочуд смачною.

Інгредієнти

безкісткове філе сьомги — 450 грам
квітковий мед найкращої якості — чотири ст. ложки
рожевий перець тонкомолотий — за смаком
свіжовіджатий лаймовий сік — за смаком
лаймова терта цедра — з половинки плода
подрібнені листочки свіжого розмарину — півтори ч. ложки
тонкомолота сіль морська — за смаком

Як приготувати Філе сьомги в розмариново-медовій глазурі

Сьомга, приготована в розмариново-медовій глазурі, виходить напрочуд смачною.

Покроковий рецепт

Підготувати не дуже великий сотейник, влити в нього рідкий квітковий мед, прогрівати його протягом трьох хвилин на самому тихому вогні.

Потім насипати в цю ж посуд подрібнені листочки розмарину, а також терту лаймову цедру, перемішати все. Прибрати посуд з розмариново-медової глазур’ю з вогню, залишити під кришкою хвилин на п’ятнадцять.

Потім нарізати невеликими порційними шматочками рибне філе, приправити його з усіх сторін перцем і злегка посолити.

Полити приготовленої розмариново-медової глазур’ю порційні шматки сьомги, загорнути посуд з нарізаною рибою харчовою плівкою і відправити в холодильну камеру мінімум на півтори години.

Підготувати невелику прямокутну форму, викласти в неї рибні шматочки, влити залишки глазурі з меду і розмарину, поставити сьомгу в духовку хвилин на двадцять і запікати її при двохстах градусах.

Приготовану сьомгу в глазурі полити лаймовим соком, потім подавати до столу в гарячому вигляді.

Дивіться також:  Болгарський перець, фарширований кількою і пшеничного крупою