Зимовий суп з лосося, кукурудзи з вершками

Секрет цього зимового зігріваючого супу — його ароматний рибний бульйон, приготований з кукурудзою і картоплею. Овоч надає ситість, а ядра — додатковий аромат.

Інгредієнти

лосось — 200 грам
кукурудза консервована — 150 грам
картопля — 2 шт.
вершки 10% — 250 мл (можна замінити на молоко)
оливкова олія — 2 мл
зелень — за смаком
спеції (сіль, перець) — за смаком

Як приготувати «Зимовий» суп з лосося, кукурудзи з вершками

Норвезький лосось готується з червоної риби з вершками. Наш варіант трохи відрізняється і в його основу входить консервована кукурудза і вершки. Такий суп ідеально підходить для відпочинку за містом, або для вживання в холодну пору року.

Покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180 градусів. Лосось необхідно ретельно промити, обсушити, приправити спеціями. Злегка збризнути оливковою олією і відправити запікатися в фользі на 20 хвилин.

2. Картоплю помити, почистити, нарізати кубиками.

3. У каструлю налити воду, закинути порізану картоплю, варити 15 хвилин. Потім закинути готовий і нарізану порційними шматками лосось.

4. Додати в суп кукурудзу, приправити спеціями.

5. Останній крок — це вершки. Влити вершки (можна замінити на молоко) і варити суп ще 5 хвилин на дуже слабкому вогні, а після відразу подавати до столу, притрусивши січеною зеленню.

Дивіться також:  Шурпа з баранини в казані по-узбецьки