Сочевичний суп

Дуже ситний і смачний суп стане улюбленим обідом для всієї родини.

Інгредієнти

сочевиця — 300-400 гр.
морква — 1 шт.
цибуля — 1 шт.
картопля — 4 шт.
зелень — 50 гр.

Як приготувати Сочевичний суп

В Європу сочевиця прийшла з середньої Азії, і з тих пір стала дуже популярною серед рослинного сімейства. Більшість страв із сочевиці готують в Індії. Сочевичний суп краще всього готувати на курячому бульйоні.

Покроковий рецепт

Приблизно 300-400 грам чистого сочевиці залити водою і залишити на півгодини. Потім додати ще води і поставити варитися на плиту. Поки буде варитися сочевиця, потрібно підготувати інші продукти.

Додавання картоплі не обов’язково, але з чечевицой картопля поєднується бездоганно. Так само, при бажанні, можна замінити картоплю гарбузом. Теж вийде дуже смачно.
Кілька картоплин очистити, нарізати кубиками і додати в каструлю з чечевицой.


Одну моркву натерти на тертці, цибулю дрібно посікти. Розігріти сковороду з соняшниковою олією, додати туди подрібнені овочі і обсмажувати. Щіпку спецій карі , чорний мелений перець і сіль-теж додати в сковороду.

До пассированным овочів додати посічену свіжу зелень. Потім додати піджарку в каструлю з сочевицею і картоплею. Залишити варитися до повної готовності сочевиці. При бажанні можна залишити суп розварюватися. Вийде смачна чечевичная юшка.

Подавати суп краще гарячим і з додаванням свіжого часнику. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Сирний суп на курячому бульйоні