Макарони з сиром

Час приготування: 20 хвилин

Багатьом обивателям подобаються такий гастрономічний продукт як макарони та їх різновиди. Готувати їх і просто, і вони добре поєднуються з багатьма інгредієнтами. Приміром, сиром.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
Макарони — 100 гр.
Вода — 1,5 л
Сіль — за смаком
Масло вершкове — 25 гр
Сир — 100 г

Як приготувати Макарони з сиром

Ми пропонуємо вам приготувати до обіду чи до вечірньої трапези смачні макарони, які чудово гармонують з подрібненим сиром. У нас в рецепті використовується сир Гауда, але його можна замінити будь-яким аналогічним сиром (підходить Пармезан, голландський, російський і т. п.). Тепер поговоримо про самих макаронах. Сьогодні на прилавках безліч сортів і видів макаронних виробів: ріжки, черепашки, спіральки. У нас – це ріжки. Варити будемо їх в каструлі, потім доповнимо вершковим маслом і натертим сиром. А тепер подробиці реалізації рецепта.

Покроковий рецепт

1

Для початку відміряємо потрібну кількість макаронних виробів для варіння. У каструлю наливаємо холодної води, ставимо на плиту кип’ятитися. Як тільки вода почне «булькати», приправляємо її сіллю, занурюємо у киплячу воду відміряну кількість макаронних виробів. Згідно з вказівками на упаковці виробника макаронних виробів відварюємо макарони до повної готовності.

2

Відварні макаронні вироби відкидаємо на друшляк і трохи промиваємо під холодною водою. Такий кулінарний прийом дозволить нашим макаронним виробам не злипнутися між собою.

3

Макарони, з яких злилася вся рідина, знову повертаємо в каструлю. Додаємо невеликий шматочок вершкового масла. Перемішуємо.

4

Сир натираємо на середній або дрібній тертці.

5

Сирну стружку поміщаємо в каструлю до макаронів. Перемішуємо. Тримаємо на вогні буквально хвилинку. Під впливом високої температури сир швидко розплавиться.

6

Макарони з сиром подаємо до столу гарячими. Можна додатково до порції додати ковбасу або овочевий салатик. Приємного всім перекусу!

Дивіться також:  Ванільне морозиво