Швидке тісто для пельменів і вареників на майонезі

Багато люблять домашні пельмені і вареники. Важлива складова таких страв – тісто. Замісимо його, використовуючи майонез.

Інгредієнти

Борошно — 2,5 склянки
Сіль — 1 ч. л.
Майонез — 2 ст. л.
Яйце — 1 шт.
Вода — 200 мл

Як приготувати Швидке тісто для пельменів і вареників на майонезі

У нашому рецепті крім майонезу використовуються стандартні інгредієнти для тіста: борошно, яйце, сіль, прокип’ячена вода. Завдяки майонезу тісто виходь еластичним, з ним приємно працювати і ліпити з нього пельмені або вареники. Подробиці замісу пельменного тесту – в нашому рецепті з фото.

Покроковий рецепт

Отже, підбираємо для замісу домашнього тіста для пельменів і вареників глибоку ємність-миску. Для просіювання борошна беремо сито. Борошно просіваємо. Трохи сипучого інгредієнта залишаємо для замісу тіста вже на столі.

Щоб тісто не вийшло прісним, підсипаємо в просіяне борошно сіль.

А тепер сипучі інгредієнти перемішуємо так, щоб у центрі вийшла воронка.

В цю борошняну воронку викладаємо спочатку майонез.

Потім вбиваємо до інгредієнтів куряче яйце.

Поступово вливаємо в миску прокип’ячену охолоджену воду.

Починаємо заміс тіста. Спочатку інгредієнти в мисці перемішуємо, потім продовжуємо роботу на припорошенном борошном столі.

Готове домашнє тісто для пельменів і вареників накриваємо серветкою, робимо начинку. Готуйте із задоволенням!

Дивіться також:  Імбирне печиво на масляному тесті