Манти з фаршем яловичини-баранини

За традицією, для начинки мантів, вибирають м’ясо баранини. Бажано з шматочками жиру — так соковитіше. Але можна використовувати і яловичину.

Інгредієнти

борошно — 500 гр
вода — 1 стакан
сіль — 2 щіпки
баранина/яловичина — 700 гр
цибуля ріпчаста — 4 шт
сіль — щіпка
чорний перець — щіпка
вершкове масло — упаковка для подачі

Як приготувати Манти з фаршем яловичини-баранини

Схід – справа тонка. І це стосується, в тому числі, східної кухні. Манти з тоненького тесту з соковитою начинкою здивують і порадують вас, ваших домочадців і гостей. Спробувавши цю страву один раз – його смак вже неможливо забути.

Покроковий рецепт

Приготувати тісто.
Борошно просіяти в миску, додати воду і сіль. Замісити круте, однорідне тісто. Якщо потрібно додати ще трохи води або борошна, щоб тісто вийшло потрібної консистенції. Прослідкуйте, щоб тісто не липло до рук. Скатуємо тісто в кулю і залиште на пару годин, накривши його рушником.

Приготування начинки.
Порубати м’ясо на дуже дрібні кубики або прокрутити через м’ясорубку. Якщо в м’ясі не було шматочків жиру, можна додати на цьому етапі у фарш шматочки курдюка.
Нарізати дрібними шматочками цибулю і додати у фарш.
Посолити,поперчити і додати у фарш 3-4 ложі води.
Перемішайте фарш.

Після того, як тісто «настоялося» треба розкачати його. Повинно вийти дуже тоненьке, ніжне тісто.
Розрізати тісто на круги.

Викласти на кожен гурток , по центру — начинку.

Ліпимо манти. Для цього треба защипнути середину. Тобто взяти протилежні сторони кола і защипнути їх посередині. Потім защипнути краю, наліпивши їх до шву посередині. Так щоб вийшов квадрат, а начинка виявилася закрита. Але при цьому повинні залишитися «вушка», поєднавши які вийде необхідна форма.

Дивіться також:  Лінива запіканка з пельменів

Підготувати манти-варіння (мантышницу). Змастити кожен піднос, на який будуть викладатися манти, рослинному маслом.

Викласти манти в мантышницу. Варити 40-50 хвилин.

Готові манти можна подавати политі розпеченим топленим маслом або зі сметаною, на ваш смак.