Класичне тісто для пельменів

Смачні домашні пельмені – це не тільки «вдала» начинка. Багато залежить і від тіста, з якого вони ліпляться. Пропонуємо вам класичний і, мабуть, самий вдалий варіант пельменного тесту.

Інгредієнти

Борошно — 500 гр
Манна крупа — 1 щіпка
Яйце — 1 штука
Вода — 1 стакан
Сіль — 1 ч. ложка
Масло рослинне — 2 ст. ложки

Як приготувати Класичне тісто для пельменів

Для приготування класичного пельменного тесту потрібні стандартні інгредієнти для даної страви: борошно, вода, сіль, яйце куряче. У нашому рецепті є ще манка і рослинне масло. Подробиці замісу пельменного тесту за класичним рецептом – у нашому описі.

Покроковий рецепт

Підбираємо для замісу тіста глибоку і широку за розміром ємність-миску. У неї першим ділом просеем борошно пшеничне вищого сорту. Процес просіювання дозволить позбавити борошно від можливого дрібного сміття, а також наситить її киснем.

До борошна підсипаємо трохи манної крупи. Сипучі інгредієнти в мисці перемішуємо, утворюючи в центрі воронку.

У воронку розбиваємо одне куряче яйце стандартного розміру.

У прокип’ячену охолоджену воду додаємо сіль. Перемішуємо так, щоб солона спеція повністю розчинилася. Солону воду заливаємо в борошно, підливаємо ще рослинне масло, починаємо процес замішування тіста. Спочатку – в мисці, продовжуємо на робочій поверхні стола, припорошеній борошном.

Тісто для пельменів класичне готово. Поки готуємо начинку, тісто можна прибрати в поліетиленовий мішок.

Приємної вам ліплення пельменів!

Дивіться також:  Штрудель з маком