Пахлава бакинська

Час приготування: 1 год 10 хв

Несолодке тісто. Начинка солодка і ароматна. І все це просякнуто маслом з медом. Справжнє східне диво!

Інгредієнти

Кількість порцій: 8
Борошно — 250-300 р.
Масло — 1 пачка
130 р. в тісто, 50 р. для змащування шарів і форми для випічки
сметана — 1 ст. ложка
яйце — 1 штука
дріжджі сухі — 1 ч. л.
цукор — 300 р.
горіхи — 200 р.
кардамон — за смаком
можна не додавати
кориця — за смаком
можна не додавати
мед — 2 ст. ложки
розтопити, для змазування
жовток — 1 штука
для змазування перед випічкою

Як приготувати Пахлава бакинська

Пахлава — старовинне східне ласощі. Є безліч рецептів її приготування. В основному розрізняються способи приготування тіста. Начинка звичайно ж незмінна, хоча горіхи теж можна класти різні. Я представляю вашій увазі рецепт пахлави, який ми використовуємо в нашій родині. Тато у мене родом з Азербайджану. І може бути тому пахлава мені миліше навіть самого смачного торта. Пахлава поживна, ситна і корисна. Крім того, її можна зберігати досить довго. Це логічно, адже на сході найчастіше жарко.

Покроковий рецепт

1

Дріжджі розведемо в невеликій кількості теплої води, поставимо в тепле місце.

2

У класичному рецепті використовується мигдаль або фундук. Але я люблю з волоськими горіхами, вони м’якше і ароматні, на мій смак. Горіхи я рекомендую спочатку помити, а потім підсушити на сковороді. Залишимо кілька штук для прикраси.

3

Горіхи подрібнити в блендері, не сильно дрібну крихту.

4

Горіхи змішуємо з цукром, додамо спеції — корицю і кардамон (можна обійтися і без них).

5

Яйце розмішуєм з дрібкою солі, додамо масло і сметану. Дріжджі підійшли, додаємо їх в тісто разом з борошном.

6

Тісто м’яке і еластичне, легко розкочується в тонкий пласт.

7

Деко змастимо маслом. Тісто розділимо на кульки. Два побільше, п’ять менших. Розкотимо перший великий кульку тіста, кладемо на дно форми, змастимо маслом, зверху викладемо начинку з горіхів.

8



Розкотимо кулька поменше, накриємо начинку, знову змастимо маслом і посипаємо начинкою.

9


Так складемо кілька шарів. Верхній шар змастимо жовтком для гарного кольору, разрежем пахлаву на ромби.

10

У середину кожного ромба покладемо горішок. Ставимо в духовку на 15 хвилин.

11


Дістаємо, змастимо маслом, поставимо ще на 10 хвилин у духовку. Виймаємо, поливаємо розтопленим медом і випікаємо ще 5-10 хвилин до золотистого кольору. Який аромат!!!

Дивіться також:  Курячі ніжки з айвою під шафрановим соусом