Піца на дріжджовому тесті з мясом

Піца — дуже смачне і ситне блюдо. У тісто для піци додаються дріжджі. Вони роблять основу м’якою, соковитою і смачною. Важливо тонко розкачати основу перед випіканням.

Інгредієнти

М’якоть свинини — 250 гр
Цибуля — 1 шт
Огірки солоні — 3 шт
Майонез — 3 ст. л.
Томатна паста — 3 ст. л.
Сіль — за смаком
Перець — за смаком
Сир твердий — 300 гр
Борошно — 350 гр
Вода — 250 мл
Дріжджі — 2 ч. л.
Цукор — 1 ч. л.
Масло рослинне або оливкове — 1 ст. л.

Як приготувати Піца на дріжджовому тесті з м’ясом

М’ясну начинку для піци можна урізноманітнити, додавши різні овочі (свіжі або консервовані), соус, гриби і т. д. Чим більше інгредієнтів, тим смачніше і соковитіше піца готова. Важливо не перетримати її в духовці, інакше тісто по краю стане хрустким.

Покроковий рецепт

Починаємо з підготовки тесту. Спочатку розводимо дріжджі в 50 мл теплої води і залишаємо.

Беремо велику миску і висипаємо в неї борошно.




У борошно додаємо цукор, сіль, масло, залишки води (200 мл) і готові дріжджі.



Все добре перемішуємо. Тісто викладаємо на робочу поверхню і розминаємо руками протягом 5-10 хвилин. Готовий «колобок» змащуємо маслом, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.

Поки тісто підходить, можна зайнятися начинкою. Ріжемо м’ясо на невеликі брусочки.


Додаємо до м’яса цибулю, спеції, майонез і частину томатної пасти. Перемішуємо.

Ріжемо огірочки кружечками і додаємо до м’яса.


Піднялося тісто викладаємо на змащене маслом деко і тонко розкочуємо. З допомогою виделки проколюємо тісто в декількох місцях.

Змащуємо поверхню тіста томатною пастою.

Викладаємо начинку, рівномірно розподіляємо по всій поверхні і відправляємо піцу в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.

Дивіться також:  Булочки цукрові

Тремо сир на крупній тертці і посипаємо їм піцу за 3 хвилини до готовності. Цього часу достатньо, щоб сир розплавився.

Виймаємо піцу і даємо трохи охолонути. Ріжемо на порційні шматки і подаємо до столу.