Маринований морський окунь з цибулею і прянощами в малосольном маринаді

Маринований окунь — соковита і смачна рибка на швидку руку!

Інгредієнти

Морський окунь — 1 шт.(500 г)
Лимонна кислота — 1 ст. л.
Цукор — 1 ч. л.
Сіль — за смаком
Ріпчаста цибуля — 2 шт.
Суміш перців горошком — 1 ч. л.
Фіолетовий цибуля — 2 шт.
Гірчичні зерна — 1 ч. л.
Спеції — за смаком

Як приготувати Мариновану морський окунь з цибулею і прянощами в малосольном маринаді

Маринований окунь швидкого засолу – пряне і пікантне блюдо найпростішого приготування. Таким способом можна готувати будь-яку білу рибу – від коропа до тріски. Спеції можна варіювати за смаком, а лимонну кислоту замінити на яблучний або рисовий оцет, лимонний сік.

Покроковий рецепт

Розчинити лимонну кислоту в теплій воді. Додати сіль. Маринад повинен бути солоніша і кисліше, ніж вам подобається. Занурити випотрошений, очищений і нарізаний шматочками морської окунь в маринад на дві години.

Тим часом підготувати цибулю. Нашаткувати два види цибулин, збризнути овоч оцтом і натерти цукром.

Прошарувати замариновану рибу цибулею, посипаючи кожен шар перцями, горчичными зернами та іншими спеціями за смаком. Можна використовувати паприку, куркума, карі, розмарин, чебрець, базилік, часник сушений або орегано. Відправити рибу з цибулею маринуватися в холодильник не менше, ніж на 4 години, а краще всього — на цілу ніч.

Перед подачею потрібно збризнути рибку оливковою олією.

Подавати холодну закуску до святкового столу або домашнього вечері. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Карась у сметані