Практично, дієтично салат, приготований з квасолі та овочів, виходить дуже ситним та смачним.

Інгредієнти
| біла суха квасоля — один повний стакан | |
| соковита морква велика — одна штука | |
| свіжа зелень петрушка — за смаком | |
| помідори черрі — жменя | |
| ріпчаста червоний цибуля — одна штука | |
| ковбаса копчена — 20 гр | |
| Для заправки салату: | |
| оцет — 1/4 склянки | |
| чебрець — 1 чайна ложка порізаний | |
| цукор — 1/2 чайної ложки | |
| олія — за смаком | |
| сіль — 1/2 чайної ложки |
Практично, дієтично салат, приготований з квасолі та овочів, виходить дуже ситним та смачним. Ковбаски в цьому салаті зовсім небагато, тільки для додання чарівного аромату. Але якщо ви все ж не їсте ковбасу, можете не додавати.
Покроковий рецепт
Відварити заздалегідь замочену квасолю у великій кількості киплячої підсоленої води. Чим довше квасоля стояла замоченою, тим швидше вона звариться (я замочую на ніч, це зручно). З каструлі з готовою квасолею злити воду, відкласти в сторону.
Потім (або поки варилася квасоля) почистіть моркву, цибулю. Подрібніть салатний червоний цибулю, моркву і петрушку. Помідори черрі порізати навпіл. Змішайте квасоля і порізані інгредієнти.
Для прянощі в салат я додаю дрібно нарізану копчену ковбаску. Але якщо ви на дієті або просто її не їсте, можна пропустити цей крок.
Приготуйте заправку… Збийте разом оцет, чебрець, цукор, масло і 1/2 чайної ложки солі в невеликій мисці. Заважайте, поки цукор і сіль не розчиняться.
Додайте в чашу до салату з квасолі з овочами приготовану заправку. Спробуйте і, при необхідності, приправте сіллю і перцем. Подавайте на стіл. Приємного апетиту!