Салат з білою квасолею, морквою, помідорами і ковбаскою

Практично, дієтично салат, приготований з квасолі та овочів, виходить дуже ситним та смачним.

Інгредієнти

біла суха квасоля — один повний стакан
соковита морква велика — одна штука
свіжа зелень петрушка — за смаком
помідори черрі — жменя
ріпчаста червоний цибуля — одна штука
ковбаса копчена — 20 гр
Для заправки салату:
оцет — 1/4 склянки
чебрець — 1 чайна ложка порізаний
цукор — 1/2 чайної ложки
олія — за смаком
сіль — 1/2 чайної ложки

Як приготувати Салат з білою квасолею, морквою, помідорами і ковбаскою

Практично, дієтично салат, приготований з квасолі та овочів, виходить дуже ситним та смачним. Ковбаски в цьому салаті зовсім небагато, тільки для додання чарівного аромату. Але якщо ви все ж не їсте ковбасу, можете не додавати.

Покроковий рецепт

Відварити заздалегідь замочену квасолю у великій кількості киплячої підсоленої води. Чим довше квасоля стояла замоченою, тим швидше вона звариться (я замочую на ніч, це зручно). З каструлі з готовою квасолею злити воду, відкласти в сторону.

Потім (або поки варилася квасоля) почистіть моркву, цибулю. Подрібніть салатний червоний цибулю, моркву і петрушку. Помідори черрі порізати навпіл. Змішайте квасоля і порізані інгредієнти.

Для прянощі в салат я додаю дрібно нарізану копчену ковбаску. Але якщо ви на дієті або просто її не їсте, можна пропустити цей крок.

Приготуйте заправку… Збийте разом оцет, чебрець, цукор, масло і 1/2 чайної ложки солі в невеликій мисці. Заважайте, поки цукор і сіль не розчиняться.

Додайте в чашу до салату з квасолі з овочами приготовану заправку. Спробуйте і, при необхідності, приправте сіллю і перцем. Подавайте на стіл. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Морквяний салат по-марокканські