Апельсиновий солодкий соус з цедрою до млинців і оладушкам

Апельсиновий солодкий соус з цедрою до млинців і оладушкам – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Вода – 250 мл
Цедра апельсина – цедра 1 апельсина
Сік апельсиновий – сік 1 апельсина
Мед – 1 столова ложка (або більше, за смаком)
Сік лимона – за смаком
Крохмаль – 1 столова ложка

Як приготувати Апельсиновий солодкий соус з цедрою до млинців і оладушкам

Якщо вам неабияк набридли млинці з маслом, сиром, м’ясом…цей апельсиновий соус допоможе урізноманітнити млинцеве меню. Густоту соусу можна регулювати кількістю крохмалю. Однак, не захоплюйтеся, інакше соус буде вже не соусом, а цитрусовим киселем.

Чудовий апельсиновий вітамінний соус для млинців прикрасить будь десертний стіл і скрасить таке світле свято, як Масляна! Чудово підходить до млинців, оладок, панкейкам і французьких крепів.

Покроковий рецепт

Апельсин гарненько вимити, залити окропом (необхідно вбити мікроби, так як в рецепті ми будемо використовувати цедру). Насухо витерти фрукт.

З сухого апельсина натерти цедру. Розрізати навпіл, вичавити сік.

Закип’ятити воду, закинути апельсинову цедру, варити близько 5-ти хвилин.

Додати сік лимона.

І додати мед. Потім апельсинову воду остудити.

Взяти частину апельсинової води, розвести в ньому крохмаль.

Додати розведений крохмаль в апельсиново-медову воду і варити, поки соус не стане густим. Додати раніше вичавлений сік апельсина, гарненько перемішати.

Млинці у мене класичні тонкі. Коротко опишу процес приготування тонких млинців. 2 яйця, щіпку солі і 3-4 столові ложки цукру гарненько перемішати. Додати 1 літр молока, ½ чайної ложки соди (чи розпушувача) і просіяне борошно (приблизно 3-4 склянки). Густота тіста впливає на товщину млинців, тому дивіться самі, скільки вам краще покласти борошна (до того ж борошно завжди різна). Якщо ви хочете млинці тонший, і переклали борошно просто додайте трохи молока, тісто вийде рідині. Можна додати невелику яєчко. Для еластичності тіста можна додати 1-2 столові ложки рослинної олії. Все гарненько перемішати. Виходить ось таке тісто для млинців на молоці.

Добре розжарити на середньому вогні сковороду змащену олією (краще, якщо у вас буде чавунна сковорода, але тефлонова теж підійде). Далі, Вам буде потрібно спритність…
На розпечену сковороду виливаєте невелику кількість тіста і круговими рухами, повертаючи її (сковороду), розподіляєте тісто по всій поверхні. Якщо Ви бачите що тесту мало, то можете додати, зачерпнувши ще трохи. Коли тісто рівномірно розподілитися, поставити сковорідку назад на вогонь і смажити млинці, поки не з’являться бульбашки по всій поверхні млинця. Переверніть лопаткою блін, продовжуйте смажити до золотистого кольору з іншої сторони. Перекласти готовий млинець на плоску тарілку, рясно змастити вершковим маслом, особливо по краях (інакше млинець буде сухою).

Подавати апельсиновий солодкий соус з млинцями або оладки. Приємного апетиту!