Пряний журавлинний соус

Інгредієнти

Журавлина – 350 г
Мед – 100 г
Цукор коричневий – 1 ст. л.
Вода – 3/4 склянки
Апельсин – 1 ст. л. цедри
Кориця – паличка
Кардамон – 4 стручка
Мускатний горіх – 1/4 ч. л.
Гвоздика – щіпка
Імбир – 2 ст. л.
Лікер апельсиновий – 1 ст. л.

Як приготувати Пряний журавлинний соус

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти…

Киньте ковіньку, мед, коричневий цукор, палички кориці, стручки кардамону, мускатний горіх, гвоздику в каструлю. Залийте водою, доведіть до кипіння, варіть 1-2 години. Ви помітите що суміш загусає.

Додати апельсинову цедру, апельсиновий лікер і імбир, перемішайте, варіть на повільному вогні ще 1-2 хвилини. Сенс в тому, що варити журавлину треба до тих пір, поки вона не розм’якшиться і не лопне. Якщо ви хочете не густий соус, зніміть з вогню. Якщо густий – варіть ще до потрібної консистенції (рідина випарується, і він загусне). Витягніть палички кориці. Подавайте до столу в неглибокій мисці кімнатної температури.

Суміш може зберігатися в закритій ємності в холодильнику 2 дні. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Смажена зелена спаржа в беконі