Сушені яблука

Сушені яблука – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Прекрасний компот взимку Вам забезпечений.
Я заварюю зелений чай з яблучками – прекрасний смак.

Інгредієнти

Яблука свіжі – 1 кг

Як приготувати Сушені яблука

Сушені яблука – ідеальна заготівля на нашу довгу зиму.
Компот взимку відмінно втамовує спрагу, поповнить Ваш організм вітамінами і додасть сил.
Якщо Вам пощастило і є свій сад – збираємо. А якщо не дуже пощастило – купуємо яблука, краще звичайно, вітчизняного виробництва.

Імпортні яблука теж підійдуть, але їх потрібно добре відмити від воску, яким їх покривають для транспортування.

Покроковий рецепт

1. Вибираємо найкращі яблука, краще трохи недоспелые. Тверді сорти, як Антонівка, Семеринка, Апорт.
Яблука повинні бути без пошкоджень.

2. Ретельно миємо і висушуємо яблука.

3. Розрізаємо навпіл і очищаємо від насіння.

4. Нарізаємо тонкими скибочками. Чим крупніше яблуко – тим красивіше виходять скибочки. Якщо у Вас є сушильний апарат для овочів і фруктів – це дуже добре, там ідеальна температура для сушіння.
Якщо немає – можна скористатися духовою шафою. Виставляємо мінімальну температуру і відкриваємо двері для доступу повітря.

5. Викладаємо наші скибочки в один шар на решітку (для сушарки), або на листочок застелений папером для випічки (для духовки).

6. Сушимо 2-3 години в сушарці або 1 годину в духовці (з відчиненими дверцятами) поки не почнуть шарудіти під руками. Періодично помішуючи.

7. Викладаємо в полотняний мішечок або скляну банку. Зберігаємо в сухому, темному місці.