Сушені яблука

Сушені яблука – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Вибираємо найкращі яблука, краще трохи недоспелые. Тверді сорти, як Антонівка, Семеринка, Апорт.
Яблука повинні бути без пошкоджень.

2. Ретельно миємо і висушуємо яблука.

3. Розрізаємо навпіл і очищаємо від насіння.

4. Нарізаємо тонкими скибочками. Чим крупніше яблуко – тим красивіше виходять скибочки. Якщо у Вас є сушильний апарат для овочів і фруктів – це дуже добре, там ідеальна температура для сушіння.
Якщо немає – можна скористатися духовою шафою. Виставляємо мінімальну температуру і відкриваємо двері для доступу повітря.

5. Викладаємо наші скибочки в один шар на решітку (для сушарки), або на листочок застелений папером для випічки (для духовки).

6. Сушимо 2-3 години в сушарці або 1 годину в духовці (з відчиненими дверцятами) поки не почнуть шарудіти під руками. Періодично помішуючи.

7. Викладаємо в полотняний мішечок або скляну банку. Зберігаємо в сухому, темному місці.