Баклажанна ікра гостра
Інгредієнти
Баклажани – 2 кг. | |
Цибуля – 3 шт. | |
Часник – 1 головка | |
Червоний перець гострий – 10 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Оцет – 2 ст. л. | |
Рослинна олія – 50 мл |
Всім відоме блюдо, яке прийшло ще з часів Радянського союзу, коли користувалося величезною популярністю не тільки в свежеприготовленном вигляді, але й у вигляді закаток на зиму. Класичний рецепт готується з запечених баклажанів. У мене залишилося багато не з’їдених за зиму заморожених. Запекти їх вже не виходило, тому що вони були порізані на кубики. Так що вирішила я їх відварити. Подивимося, що з цього вийшло і яка ікра вийде на смак.
Покроковий рецепт
1. Баклажани залити водою і зварити до готовності.
2. Цибулю промити, очистити, нарізати на шматки, часник також промити і очистити . У червоного перцю відрізати хвостики і розрізати на дві частини.
3. Баклажани, цибулю, часник і червоний перець скласти в чашу комбайна, додати рослинне масло і все збити. Можна прокрутити через м’ясорубку.
4. Викласти масу на сковороду, посолити, додати оцет і тушкувати 25-30 хвилин.
5. Ікра вийшла дуже навіть нічого – тільки дуже – дуже гостра. Так що якщо ви не великий любитель гострих страв, додати часнику та червоного перцю менше.