У даній статті описується покроковий рецепт приготування борщу з коренеплодами і щавлем.
Інгредієнти
бульби картоплі – 2 шт | |
цибуля – 0,5 шт | |
морква – 1 шт | |
щавель – 1 пучок | |
буряк – 0,5 шт | |
селера – 50 грам | |
паста з томатів – 1 ст. л | |
олія – 3 ст. л | |
сіль – 0,5 ч. л | |
яйця – 2 шт |
Борщ – істинно російське блюдо, тому кожна господиня повинна мати здібності до приготування цієї страви. Всім відомий рецепт червоного борщу з капустою і буряком, але не всі знають, як “смачно” капусту можна замінити на інший овоч або зелень, наприклад.
Дуже смачний, ароматний і смачний борщ, виготовлений зі свіжих коренеплодів і зеленого щавлю. Завдяки легкій «кислинки» (якою має ця зелень), суп виходить дуже апетитним і пікантним.
Для виготовлення страви рекомендується вибирати свіжий щавель, без вад і пошкоджень. У зимовий час суп можна готувати з консервованого або солоного продукту. У борщ можна додавати різні коренеплоди і овочі. Ви можете ввести в овочеву суміш пір’я зеленої цибулі, шматочки гарбуза або батат. Також ви можете додати в суп подрібнену петрушку, черемшу або кинзу.
Овочевий борщ з коренеплодами і щавлем можна подавати з домашньою сметаною або жирними вершками. Такий суп має яскравий і барвистий колір і насичений смак. Він відмінно зберігає свої властивості кілька днів, тому його можна готувати про запас. Для цього необхідно вилити готовий продукт в ємність, закупорити кришкою і відправити в льох або холодильник. Підігрів чашу з супом з коренеплодів кілька хвилин, ви зможете подати його на обід (з лавашем або чорним хлібом).
Представлене страва порадує вас не тільки відмінними смаковими якостями, але і безсумнівною корисністю для організму. Відмінно вписуючись в раціон дитячого та дорослого харчування, цей борщ без капусти заповнить в системі життєдіяльності недолік всіх необхідних мікроелементів і вітамінів.
Покроковий рецепт
Шаткуємо цибулю невеликими кубиками, подрібнюємо моркву з допомогою кухонної тертки, в сотейник наливаємо олію. Готуємо суміш 5 хвилин.
Подрібнюємо корінь селери і буряк, додаємо в каструлю з морквою.
Шаткуємо бульби картоплі невеликими кубиками, вводимо в сотейник томатну пасту. Наливаємо 1500 мл очищеної води і сіль, варимо заготівлю 22-25 хвилин.
Подрібнюємо щавель, додаємо його в киплячу масу, готуємо ще 10-12 хвилин.
За допомогою віночка або вилки збиваємо сирі яйця.
Виливаємо яєчну суміш в сотейник з борщем.
Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
Подаємо борщ з коренеплодами і щавлем з вершками, густим йогуртом або жирної сметаною. Насолоджуємося натуральним стравою в будь-який час.