Фаршировані кабачки свино-телячим фаршем припадуть до смаку всім любителям запечених овочів.
Інгредієнти
Кабачок – 3-4 шт. | |
Фарш м’ясний – 300 гр. Свино-яловичий | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Помідори – 4 шт. | |
Рослинне масло – 2-3 ложки | |
Сир – 100 г | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Кабачки (або цукіні), фаршировані м’ясним фаршем і помідорами – смачне і ситне блюдо. Готується воно дуже просто і припаде до смаку всім любителям запечених овочів. Якщо ви постите, фарш можна замінити овочами.
Покроковий рецепт
Цибулю почистити, дрібно нарізати, обсмажити на олії до прозорості.
Додати до цибулі м’ясний фарш (свинина з яловичиною), посолити, поперчити, перемішати. Смажити 10 хвилин (до напівготовності).
Кабачки помити, нарізати поперек на 3 – 4 частини (щоб вийшли однакові стаканчики, висотою 6 – 7 см). За допомогою ложки вирізати м’якоть, залишаючи при цьому дно.
«Стакани» всередині посолити, наповнити м’ясною начинкою, викласти у вогнетривку форму з високими бортами. У форму налити води і поставити в розігріту до 180 С духовку на 40-50 хвилин. Потім витягнути, верх присипати тертим сиром. Поставити в духовку ще на 5-10 хвилин (до рум’яності сиру).
При подачі прикрасити зеленню. Приємного апетиту!