Філе курки, тушкована з яблуками і яблучним сидром є стандартним варіантом приготування. При бажанні деякі інгредієнти можна міняти на схожі.
Інгредієнти
філе курки – 1 кг приблизно | |
яблука – 4 шт. середніх за розміром | |
яблучний сидр – 1 пляшка | |
коньяк – 1 столова ложка (ціна та кількість зірок не мають значення) | |
сметана будь-якої жирності – 1 стакан | |
цукровий пісок – 0,5 склянки або за смаком | |
соняшникова олія – 3 столових ложки | |
подрібнена зелень – 1 столова ложка | |
курячий бульйон – 0,5 літра | |
спеції і прянощі – за смаком |
Хочеться чогось новенького, а на розум нічого не приходить? Нічого страшного! Навіть куряче філе, яке зараз зустрічається практично в будь-яких стравах, може дивувати гурманів все більше і більше. Ось тільки курочку потрібно довести до певного алкогольного градуси.
До неї додаються ще яблучка в карамельної скоринки. Можна тільки уявити, які аромат і смак від цього блюда… І з цієї причини воно швидко підкорює людські серця, думки і шлунки.
Варто відзначити, що рецептура, описана тут є стандартним варіантом. При бажанні деякі інгредієнти можна міняти на схожі, але зовсім інші. До нього можна подавати хрусткі хлібці або тости. Від цього просто літати хочеться!
Час приготування філе курки з яблуками – один годину
Мінімальна кількість виходять порцій – 4.
Покроковий рецепт
1. Для початку необхідно підготувати яку-небудь посуд і куряче філе. Кожен шматок необхідно обсмажити на сковороді або в казанку з товстими стінками і дном на соняшниковій або оливковій олії. Ознакою того, що філе готова до подальших процедур, є золотава скоринка на ньому (вона має бути зі всіх можливих сторін).
2. Жир або масло, що в сковороді накопичилося, слід злити. Потім можна викладати філе назад і залити його пляшкою сидру. Поставити посуд на повільний вогонь і прокип’ятити. Як тільки сидр починає кипіти, до нього можна додавати склянку курячого бульйону.
3. Після закінчення півгодини філе з цієї каструлі витягувати, до суміші з сидру і бульйону додати склянку сметани з будь-яким відсотком жирності і знову прокип’ятити. Як тільки юшка починає пузиритися, курку покласти назад, додати спеції у відповідності з власними предпочитаниями.
4. Тепер слід взяти іншу ємність, у якій товсті стінки і дно, помістити туди і розчинити цукровий пісок. До нього долити коньяк. У цій суміші потрібно обробити яблука для отримання апетитною карамельної скоринки. Посуд ставлять на вогонь, обробка йде в протягом пари хвилин.
5. Курка витягується, поливається соком в окремому блюді. Коньячно-цукрові яблука укладаються навколо приготованого філе. Прикрасити блюдо дрібно січеною зеленню.