Курка, запечена в майонезом соусі

Курка, запечена в майонезом соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Щоб курка вийшла соковитою і ароматною додайте в ваш рецепт лимонний сік. Можна фарширувати курку лимоном або полити соком лимона курку в процесі маринування.

Інгредієнти

Курка – 1 шт
Лимон – 1 шт
Томатна паста – 2 ст. л
Аджика – 2 ст. л
Майонез – 3 ст. л
Соняшникова олія – 2 ст. л
Сіль, приправа – за смаком

Як приготувати Курка, запечена в майонезом соусі

Курка в духовці – це простий і універсальний варіант як для звичайної вечері, так і для святкового обіду. А правильно намаринованная, вона може стати справжнім кулінарним шедевром.
Курка, замаринована у майонезному соусі, виходить дуже соковита, смачна і ніжна.

Покроковий рецепт

Курку ріжемо на великі шматки, добре промиваємо, кладемо в ємність для маринування.




Готуємо маринад. Посипаємо курку приправою і солимо за вашим смаком, додаємо томатну пасту і аджику. Вичавлюємо сік одного лимона, додаємо в м’ясо майонез, все добре перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Поки м’ясо маринується включаємо духовку на 200 градусів для розігріву. Беремо деко добре змащуємо його соняшниковою олією.





Викладаємо замариноване м’ясо на деко, рівномірно розподіляє його і ставимо в розігріту духовку. Смажимо курку до готовності, час від часу повертаючи шматки для рівномірної прожарювання. Курку смажимо до появи красивою хрусткої скоринки. Приємного апетиту!