Картопля, тушкована з баклажанами і фаршем

Картопля, тушкована з баклажанами і фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Апетитне, ситне і просте у приготуванні блюдо, основний інгредієнт якого картоплю. Він доповнено овочами, баклажанами, а в якості м’ясної компонента взято фарш.

Інгредієнти

Картопля – 5-6 шт.
Баклажан – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Перець солодкий – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Фарш м’ясний – 200 г
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
Зелень – за бажанням

Як приготувати Картопля, тушкована з баклажанами і фаршем

У пропонованому для реалізації рецепті використовуються такі продукти як картопля, морква, ріпчаста цибуля, солодкий болгарський перець. Ці овочеві компоненти вдало поєднані з «синенькими», тобто баклажанами і м’ясним фаршем (склад яловичина + свинина). Картопля гаситься в звичайній каструлі, готування займається не більше години. Запропонувати таке картопляне страва з фаршем і баклажанами можна для обідньої трапези. Приготуйте картоплю за нашим рецептом і ви, подробиці нижче в описі.

Покроковий рецепт

Підбираємо для рецепта незіпсовані картопляні бульби. Промиваємо їх від забруднень під водою, а потім очищаємо зручним способом і нарізаємо кубиками трохи більше середнього за розміром. Перекладаємо картопляну нарізку в каструлю, заливаємо водою з чайника так, щоб вона покрила всю картоплю. Ставимо варитися на 15 хвилин.

Паралельно з процесом варіння картоплі підготуємо інші інгредієнти. Очищаємо від шкірки баклажани, моркву. На обробній дошці баклажан наріжемо шматочками, а морквину просто натремо. Інгредієнти викладаємо до картоплі.

Почистимо цибулю і звільнимо солодкий перчик від насіння. Подрібнюємо перець смужками, цибулю – кубиками. Додаємо також нарізку в каструлю. Продовжуємо тушкувати, приправивши компоненти сіллю, спеціями за смаком.

Тушкуємо практично до готовності. Кілька разів можна перемішати.

За 10 хвилин до готовності викладаємо шматочки м’ясного фаршу, перемішуємо. Чекаємо, поки фарш буде готовий. За необхідності ще додаємо солі.

Тушкована картопля з баклажанами і фаршем розподіляємо по порціях. Подачу супроводжуємо зеленню, дрібно посіченою. Всім приємної трапези!