Пряна свинина, запечена в духовці з курагою і кумкватом

Смачне, пряне друге блюдо.

Інгредієнти

м’яка курага – вісім штук
свіжовіджатий сік – з одного великого лимона
свиняча вирізка – 1,6 кг
терта цедра лимонна – чотири ст. ложки
куркума, чабер сушений і мелена паприка – по половині ч. ложки
в’ялений кумкват – 140 г
крупа кус-кус на гарнір – за смаком
тертий імбирний корінь – півтори ч. ложки
оливкова олія ароматне – три ст. ложки
свіжі листочки чебрецю – три ч. ложки з гіркою
ароматний мед квітковий – півтори ст. ложки
кам’яна тонкомолота сіль – за смаком
свіжі листочки розмарину – одна ч. ложка

Як приготувати Пряна свинина, запечена в духовці з курагою і кумкватом

Свинина вийде більш соковитою і смачною, якщо запекти її з курагою і кумкватом.

Покроковий рецепт

Гарненько промити свинячу вирізку, потім підсушити це м’ясо гарненько серветкою, підготувати мисочку, насипати в неї куркуму, а також мелену паприку, чабер сушений і трохи солі. Усі ці компоненти перемішати і отриманою сумішшю гарненько натерти з усіх боків шматок свинячої м’якоті, загорнути його в харчову плівку і залишити приблизно на тридцять хвилин.

В цей же час потрібно нарізати смужками промиту курагу, а також в’ялений кумкват, потім ці сухофрукти пересипати в миску середнього розміру, влити лимонний сік, додати мед, тертий імбирний корінь, ароматне масло. Далі в цю посудину насипати листочки чебрецю і розмарину, перемішати гарненько всі ці інгредієнти, накрити посуд з медовою пряною сумішшю кришкою і на деякий час відставити в сторону.

Тепер мариноване м’ясо потрібно розрізати на шматочки, щоб залишилася цілою нижня частина свинячої вирізки, тому свинину до кінця прорізати не слід.

Дивіться також:  Печеня з картоплі і свинини в томатному соусі

Далі необхідно перекласти в глибоку форму для запікання свинячу вирізку так, щоб розрізана частина була зверху, полити м’ясо медової пряною сумішшю, прикрити харчовою фольгою і залишити ще на двадцять хвилин.

Після цього поставити форму для запікання з маринованим м’ясом в духовку і запікати приблизно півтори години при 190 градусах, далі приготувати по інструкції кус-кус, насипати в цей гарнір трохи тертої цедри.

Подавати свинину з курагою і кумкватом до столу разом з кус-кусом та будь-яким овочевим салатом.