Легкий рисовий салат з маринованими огірками і солодким перцем

Легкий рисовий салат з маринованими огірками і солодким перцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Легкий рисовий салат з маринованими огірками і солодким перцем

Такий малокалорійний салат з довгозернистого рису, маринованих огірків і солодкого перцю підійде не тільки для пісного меню, але і для дієтичного харчування.

Інгредієнти:

– невеликі мариновані огірочки (дві штуки);

– морська сіль тонкого помелу (3 м);

– невеликий цибуля кримська (одна штука);

– морква (120 г);

– коричневий цукровий пісок (12 м);

– болгарський перець жовтий (дві штуки);

– столовий оцет (за смаком);

– довгозерний рис (135 г);

– соковиті помідори невеликі (дві штуки);

– кунжутне масло (23 мл);

– мелений перець рожевий (2 р).

Процес приготування:

Відварити до повної готовності добре промитий довгозерний рис, перекласти його на друшляк і підсушити, потім відправити в салатник, після цього моркву почистити і нашаткувати її тоненькою соломкою.

Перекласти нашатковану моркву в миску, залити столовим оцтом, накрити кришкою і прибрати в сторону на п’ятнадцять хвилин, потім нарізати невеликими шматочками помідори і огірочки мариновані, перекласти ці овочі в салатник.

Через п’ятнадцять хвилин віджати нашатковану моркву і перекласти її до інших компонентів, додати кримський цибулю, нарізаний тоненькими півкільцями.

Що стосується солодкого перцю, то його потрібно попередньо очистити від насіння, потім нарізати смужками, після чого перекласти в салатник, насипати за смаком сіль і рожевий перець, додати трохи цукрового піску, додати кунжутне масло.

Добре перемішати приготований пісний салат і поставити його на сорок хвилин у холодильну камеру, потім прикрасити будь-якої ароматною подрібненою зеленню і подавати до столу.