Салат з білою квасолею, морквою, помідорами і ковбаскою

Салат з білою квасолею, морквою, помідорами і ковбаскою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Практично, дієтично салат, приготований з квасолі та овочів, виходить дуже ситним та смачним.

Інгредієнти

біла суха квасоля – один повний стакан
соковита морква велика – одна штука
свіжа зелень петрушка – за смаком
помідори черрі – жменя
ріпчаста червоний цибуля – одна штука
ковбаса копчена – 20 гр
Для заправки салату:
оцет – 1/4 склянки
чебрець – 1 чайна ложка порізаний
цукор – 1/2 чайної ложки
олія – за смаком
сіль – 1/2 чайної ложки

Як приготувати Салат з білою квасолею, морквою, помідорами і ковбаскою

Практично, дієтично салат, приготований з квасолі та овочів, виходить дуже ситним та смачним. Ковбаски в цьому салаті зовсім небагато, тільки для додання чарівного аромату. Але якщо ви все ж не їсте ковбасу, можете не додавати.

Покроковий рецепт

Відварити заздалегідь замочену квасолю у великій кількості киплячої підсоленої води. Чим довше квасоля стояла замоченою, тим швидше вона звариться (я замочую на ніч, це зручно). З каструлі з готовою квасолею злити воду, відкласти в сторону.

Потім (або поки варилася квасоля) почистіть моркву, цибулю. Подрібніть салатний червоний цибулю, моркву і петрушку. Помідори черрі порізати навпіл. Змішайте квасоля і порізані інгредієнти.

Для прянощі в салат я додаю дрібно нарізану копчену ковбаску. Але якщо ви на дієті або просто її не їсте, можна пропустити цей крок.

Приготуйте заправку… Збийте разом оцет, чебрець, цукор, масло і 1/2 чайної ложки солі в невеликій мисці. Заважайте, поки цукор і сіль не розчиняться.

Додайте в чашу до салату з квасолі з овочами приготовану заправку. Спробуйте і, при необхідності, приправте сіллю і перцем. Подавайте на стіл. Приємного апетиту!