Практично, дієтично салат, приготований з квасолі та овочів, виходить дуже ситним та смачним.
Інгредієнти
біла суха квасоля – один повний стакан | |
соковита морква велика – одна штука | |
свіжа зелень петрушка – за смаком | |
помідори черрі – жменя | |
ріпчаста червоний цибуля – одна штука | |
ковбаса копчена – 20 гр | |
Для заправки салату: | |
оцет – 1/4 склянки | |
чебрець – 1 чайна ложка порізаний | |
цукор – 1/2 чайної ложки | |
олія – за смаком | |
сіль – 1/2 чайної ложки |
Практично, дієтично салат, приготований з квасолі та овочів, виходить дуже ситним та смачним. Ковбаски в цьому салаті зовсім небагато, тільки для додання чарівного аромату. Але якщо ви все ж не їсте ковбасу, можете не додавати.
Покроковий рецепт
Відварити заздалегідь замочену квасолю у великій кількості киплячої підсоленої води. Чим довше квасоля стояла замоченою, тим швидше вона звариться (я замочую на ніч, це зручно). З каструлі з готовою квасолею злити воду, відкласти в сторону.
Потім (або поки варилася квасоля) почистіть моркву, цибулю. Подрібніть салатний червоний цибулю, моркву і петрушку. Помідори черрі порізати навпіл. Змішайте квасоля і порізані інгредієнти.
Для прянощі в салат я додаю дрібно нарізану копчену ковбаску. Але якщо ви на дієті або просто її не їсте, можна пропустити цей крок.
Приготуйте заправку… Збийте разом оцет, чебрець, цукор, масло і 1/2 чайної ложки солі в невеликій мисці. Заважайте, поки цукор і сіль не розчиняться.
Додайте в чашу до салату з квасолі з овочами приготовану заправку. Спробуйте і, при необхідності, приправте сіллю і перцем. Подавайте на стіл. Приємного апетиту!