Гострий огірковий салат з креветками

Гострий огірковий салат з креветками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Салат зі свіжих огірків з креветками виглядає дуже красиво і ефектно, тому його рекомендується готувати до святкового столу.

Інгредієнти

свіжий огірок довгий – два
креветки великі – 200 г
сіль – за смаком
червоний перець чилі – 1 довгий
соус чилі солодкий – одна ч. ложка
свіжі гілочки кінзи – шість штук
мелений білий перець – 1/4 чайної ложки
чорний перець, грубо подрібнений – за смаком
Для заправки:
рисовий оцет – 1/4 склянки (60 мл)
вода – 1/4 склянки (60 мл)
цукор-пісок – 1/4 чашки (55 г)

Як приготувати Гострий огірковий салат з креветками

Ніхто не встоїть перед цим гостреньким салатиком з огірками і креветками. Гостроту салату можна регулювати, додати або збавивши пекучі компоненти.

Покроковий рецепт

Змішати оцет, воду і цукор в маленькій каструлі і на повільному вогні, постійно помішуючи, нагрівати до розчинення цукру. Зняти з вогню і відкласти, щоб заправка повністю охолола.

Креветки почистити, залишивши хвостики. Ножем уздовж спини кожної креветки зробити надріз, щоб вийшла метелик.

До повної готовності в підсоленій киплячій воді відварити креветки. Потім креветки перекласти на друшляк.

Далі за допомогою овочечистки нарізати стрічками промитий огірок.

Відправити в салатник нарізані компоненти, а також креветки.

Заправити салат раніше приготовленої заправкою і додати соус чилі. Салат поперчити.

Прикрити посуд з приготованим салатом кришкою відповідного розміру і акуратно струсити кілька разів салатник, щоб компоненти в ньому розподілилися більш рівномірно і перемішалися.

Викласти салат з креветок з огірками в красиве блюдо. Потім прикрасити салат листочками кінзи. Подавати салат в охолодженому вигляді.