Деруни з картоплі

Мабуть, найпопулярніша страва з картоплі – це деруни. Познайомтеся з простим рецептом випічки смачних картопляних оладок.

Інгредієнти

Картопля — 3 штуки
Яйця курячі — 1 штука
Борошно — 3 столові ложки
Сіль — 2 щіпки
Мелений чорний перець — 1 щіпка
Рослинна олія — 60 мл

Як приготувати Деруни з картоплі

Деруни – одна з назв страви, яке робиться з такого коренеплоду як картопля. Ще такі картопляні оладки називають дерунами. Для того, щоб посмажити ситні деруни потрібно не так багато часу, потрібно лише озброїтися терткою для подрібнення картопляних бульб, місткою мискою і підходящої сковородою.

До речі, тертку краще вибрати з великими отворами. Цілком можна замінити тертку і «сучасним» кухонним помічником – комбайном зі спеціальною насадкою для подрібнення овочів. Давайте приготуємо прості картопляні оладки – деруни – за запропонованим рецептом. Для реалізації рецепта потрібно взяти середній за розміром картопля, яйце, борошно, спеції рослинна олія для смаження.

Покроковий рецепт

Отже, для початку промиваємо картопельку під проточною водою, очищаємо бульби від шкірки зручним способом (можна використовувати овощечистку або звичайний ножик).

Далі очищений картоплю подрібнити. Як вже було заявлено, бульби натираємо. Краще відразу натирати картоплю в підходящу миску. Деякі господині вважають за краще віджимати натерту картопляну масу. Цей процес – на ваш розсуд, залежить від сорту картоплі.

Коли картопля буде подрібнений, підсипаємо до отриманої масі борошно. Використовуємо звичайну муку (мається на увазі пшеничне).

Щоб наші картопляні оладки не розвалилися під час смаження, розбиваємо в картопляну масу одне куряче яйце.

Приправляємо інгредієнти на своє уподобання сіллю і меленим перцем. На цьому етапі можна додати в картопляну масу пропущений через прес очищений зубок часнику, а також посічену свіжу зелень (всі – на ваше бажання і продуктові запаси).

Дивіться також:  Деруни (терті картопляні котлети)

За допомогою ложки дуже добре перемішуємо картопляну масу з іншими інгредієнтами. Картопляна основа для дерунів готова. Можна почати смаження.

У сковороду вливаємо олію, розігріваємо його. Використовуючи звичайну супову ложку, викладаємо картопляне тісто в гаряче олію у формі круглих або овальних оладок. Смажимо оладки з двох боків до тих пір, поки не утворюється золотава скоринка. Готові деруни можна подати до столу зі сметаною! Приємної вам трапези!