Холодний десерт – чізкейк з сиру з полуницею

Холодний чізкейк з сиру з полуницею

Інгредієнти

Сир 5% -жирності — 1 кг
Полуниця — 500 гр.
Желатин — 30 гр.
Цукор — 250 гр.
Крекер з какао — 200 гр.

Як приготувати Холодний десерт – чізкейк з сиру з полуницею

Холодний чізкейк, тобто десерт без випічки – це класика британської кухні і, мабуть, найвідоміше і популярне її блюдо. Я пропоную варіант чізкейку з нежирного сиру і полуниці. А ми зробимо його за принципом торта Фрез’є – з половинками полуниці по борту торта і цілими ягодами всередині. У розрізі такий торт виглядає просто шикарно! Такий торт можна сміливо подавати гостям на будь-якому торжестві замість класичних бісквітів

Покроковий рецепт


1. Крекер скласти в чашу комбайна і перемолоти в крихту. Поступово потроху додати оду, щоб крихту можна було зліпити в тісто. Зазвичай для формування тісто печива додають масло, але я н хотіла обтяжувати торт зайвими жирами і калоріями. З водою теж відмінно вийшло.

2. Викласти шар крекеру на дно рознімної форми.


3. Полуницю промити, видалити черешки і просушити рушником. Частина полуниці розрізати навпіл. Викласти по краю борту форми.


4. Желатин розпустити на плиті. Сир покласти в чашу комбайна з цукром і протерти в однорідну масу. Не вимикаючи комбайн, через отвір влити желатин.


5. Вилити сирну масу у форму, залишивши трохи, щоб покрити верх. Розкласти цілу полуницю по колу. Зверху закрити залишилася сирною масою. Поставити в холодильник до повного застигання. Це займе не більше години, оскільки сирна маса у нас не дуже рідка.


6. Чудовий холодний чізкейк з полуницею готовий! Пора насолоджуватися!!!

Дивіться також:  Рулет-рогалик з грушевої начинкою