Торт Мурашник

Інгредієнти

Вершкове масло — 200 г (розм’якшеного)
Яйця курячі — 2 шт.
Молоко — 150 мл
Борошно — 500 г вищого сорту (просіяної)
Розпушувач — 2 ч. л. (або 1 чайна ложка гашеної соди)
Для крему: —
Згущене молоко — 1 банка (вареного)
Вершкове масло — 200 г (розм’якшеного)

Як приготувати Торт Мурашник

Такий рецептик частенько ми готували в радянські часи. Але час минув і рецепт був загублений. Тепер, з новими інтернетівськими технологіями, можна знайти все що завгодно. Так що викладаю рецепт торта «Мурашник».

Я знаю кілька способів приготування торта «Мурашник». Один з них у нас дбає, другий готується без випічки, на швидку руку. На швидку руку торт «Мурашник» готується так: береться будь-смачне печиво, кришиться, заливається все згущеним молоком або кремом. Потім суміш з печива перемішується і укладається у вигляді мурашника. Торт готовий! Самі розумієте все швидко. Другий спосіб: замішується тісто випікається, пропускається через м’ясорубку. І вже отримана крихта змішується з кремом, медом або згущеним молоком і збирається сам тортик. Ми підемо середнім шляхом, і тісто пропустити через м’ясорубку не будемо. Відразу сформувати маленькі кульки з тіста, запечемо їх і надалі, за допомогою вареного згущеного молока і масла, зберемо їх воєдино. Зверху, звичайно, не забудьте присипати маком!

Покроковий рецепт

Змішати 200 г розм’якшеного вершкового масла з 2 курячими яйцями.

Додати в приготовану суміш 150 мл молока, перемішати виделкою.

Додати 2 чайні ложки розпушувача і 500 г просіяного борошна вищого сорту (борошно краще всього додавайте частинами, щоб у тісті не утворилося грудочок). Замісити не дуже круте тісто, щоб вийшов шар. Покласти його в холодильник на 1 годину.

Підготувати деко. Застелити його папером для випічки і викласти на нього маленькі шматочки тіста (можна викладати чайною ложкою або руками). Виходить 3 великих дека. Випікати тісто в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин (середній рівень).

Дивіться також:  Бісквітний торт з сирним кремом і малиновим джемом

Поки печеться тісто, приготуємо крем для «мурашника». 200 г розм’якшеного вершкового масла змішати з 1 банкою згущеного вареного молока. Перемішати суміш до отримання однорідної маси.

Випечене тісто гарненько змішати з кремом (крем зі згущеного молока повинен повністю обволікати кожен шматочок випічки).

Всі спечене і обмазана тісто викласти гіркою на блюдо. Присипати зверху маком, імітувавши справжній мурашник (можна посипати тертим шоколадом). Залишити торт просочитися на кілька годин. Подавати до столу.
Приємного апетиту!